Vesna Zakonović-Arežina: "Mama ipak zna najbolje"

Knjiga ima zanimljiv naslov. Kome se zapravo obraca?

Vesna: Volim da kažem da je ovo knjiga za sve roditelje, za one koji to planiraju i naročito za one koji još uvek ne razmišljaju o roditeljstvu. Ana Kokić je na promociji u Beogradu rekla da je to knjiga pre svega za očeve. I mogu sa tim da se složim.

Da li ste i kao mali mislili da mame ipak znaju najbolje?

Vesna: To dolazi sa iskustvom. Sada kada sam i sama majka, svojoj majci često umem da odam priznanje za sav trud i rad. To je najteža I najlepša uloga na svetu.

Vaš prvi roman se zvao "(ne)Verujem u ljubav". Da li verujete u ljubav ili ne?

Vesna: Verujem u ljubav, ali tu emociju svako mora sam da doživi. I napravi izbor. Zato je I naslov knjige dao tu mogućnost.

Posao novinara je veoma stresan. Kako je moguće u jedan dan “smestiti” posao radio voditelja, pisca, tekstopisca i mame?

Vesna: Ne zaboravimo i PR u Ateljeu Trag 😉 Mislim da ne mogu da dam precizan odgovor na ovo pitanje. Dobra organizacija, posvećenost, postavljanje prioriteta, razumevanje na poslu, sjajne kolege, super tata pored vas... A ostali odgovori su u knjizi.

Zapravo, najbitnija stvar je da volite sve što radite. A ja obožavam!

(old_image)

Kevica i Mlađana su junakinje romana. Ko su one zapravo?

Kevica je ono što ce Mlađana da postane. I obrnuto. Mlađana je Kevica pre braka. Dece. Zenita karijere. Njih dve se upoznaju na poslu i postaju najbolje prijateljice. Mladost I iskustvo. Ambicija I konkretni rezultati. Snovi I ostvarenje istih. Greške i saveti.

Koliko je u vašim romanima autobiografskih elemenata?

Vesna: Naravno da postoje stvari koje sam svesno podelila sa čitaocima, ali ako tako posmatramo pricu, onda ja mogu da budem i Mlađana I Kevica, zar ne? 😉 Kao i svaka zaposlena mama. Mi imamo priču pre i posle braka I rođenja deteta.

Za sve Mladjane ovo je uputstvo za koriscenje zivota. Saveti iz iskustva. A oni su neprocenjivi.

Da li mama ipak zna najbolje?

Vesna: Procitajte knjigu, pa kazite vi meni 😉

Pogledajte još