Runi mora da preuzme veću odgovornost

KUALA LUMPUR, 17. jula 2009. (Beta-AP) - Trener engleskog fudbalskog šampiona Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da očekuje da će Vejn Runi preuzeti veću odgovornost u napadu, nakon što su klub napustili Karlos Tevez i Kristijano Ronaldo.

Ferguson je rekao da, iako su u klub došli napadači Majkl Oven iz Njukasla i Antonio Valensija iz Vigana, od Runija očekuje važnu ulogu u predstojećoj sezoni.

"Uvek se mnogo očekuje od Runija. To je prirodna situacija, jer je on postavio visoke standarde", rekao je Ferguson na konferenciji za novinare u Maleziji.

Junajted se nalazi na turneji po Aziji i u subotu će igrati prijateljsku utakmicu protiv izabranog tima Malezije u Kuala Lumpuru. Šampion Engleske je trebalo da igra i utakmicu u Indoneziji, ali su čelnici kluba otkazali put, zbog bombaških napada u Džakarti.

Ferguson je rekao da ne smatra da će Junajted sledeće sezone biti slabiji zbog Ronaldovog odlaska i da će Dimitar Berbatov i mladi fudbaler Federiko Makeda nadoknaditi odlazak.

Trofejni stručnjak rekao je i da će se pojedini povređeni igrači na teren vratiti u septembru.

"Nemanja Vidić se oporavlja od povrede članka i biće potrebno vreme da se potpuno oporavi, a situacija sa Ovenom Haregrivsom je sve bolja", dodao je on.

Pogledajte još