Proverite: Jeste li zapravo odrasli ili samo starite ali ne sazrevate?

Godine nisu znak zrelosti. Neki ljudi su već odrasli u ranim dvadesetima, a neki ni u pedesetima nisu dosegli potreban stepen zrelosti.

Možda ni sami niste još uvek odrasli i možda vam se to čak i sviđa, ali ako planirate srećan i stabilan život, neke stvari ćete ipak morati da prebrodite. Donosimo vam pregled nekoliko stvari koje ukazuju na to da još uvek niste odrasli.

1. Imate više od 30 godina i još uvek živite sa roditeljima. To može da bude znak da ne želite da odrastete i da još uvek želite da se o vama brinu kao o detetu, a možda ste i zapeli u svetskoj finansijskoj krizi.

2. Nikako ne možete da zadržite ozbiljan i stalan posao. Ostajete negde najviše šest meseci, a potom ste ponovo na početku. To može biti znak da ne umete da budete disciplinovani.

3. Niste u stanju da platite svoje mesečne račune. Kao odrasla osoba morali biste da budete sposobni da to rešite.

4. Ljubavne veze su vam haotične. Nikako ne uspevate da uspostavite stabilan i zreo ljubavni odnos. Trebalo bi da razmislite o sopstvenoj emocionalnoj zrelosti; ne možete da pobegnete kad stvari nisu idealne.

5. Izigravate žrtvu. Niste više dete, svi i sve na svetu nisu krivi za vaše probleme. Preuzmite kontrolu, nemojte samo da stojite ukopani u mestu. Život se mora živeti, a ne samo da čekate da vam neko drugi reši probleme.

Izvor: 24 sata, Foto: Morguefile

Pogledajte još