Selo u kome Deda Mraz zaista postoji (VIDEO)

Rovanijemi je glavni grad finske provincije Laponije, ali je takođe i zvanična rezidencija Deda Mraza. U svom selu Deda Mraz ima i kancelariju u kojoj zaista čita poštu koja stiže iz svih krajeva sveta.

Ulaz u kancelariju je besplatan, ali ako želite da vas Deda Mraz "časti" poklonom, moraćete da platite oko 30 evra. Naravno, imaćete prilike da vidite i vilenjake, koji pomažu u otvaranju i čitanju pošte.

Pored toga, za one koji hoće na ovaj način da uživaju u prazničnoj atmosferi, čak iako ne veruju u Deda Mraza, tu je tematski "Santa park", koji se svake godine otvara 23. novembra, a zatvara 11. januara.

U Rovanijemiju postoji i pošta Deda Mraza koja je otvorena 1992. godine, a u kojoj možete dobiti jedinstveni poštanski žig.

Kako bi atmosfera bila zaista autentična, irvasi i haskiji mogu se videti gotovo svuda i omiljeni su prevoz Deda Mraza, koji je u svom selu svakog dana, tokom cele godine.

Za one koji žele da osete još malo zimske i praznične čarolije, u selu Deda Mraza nalazi se i fabrika igračaka, kao i Božićna kuća u kojoj se mogu videti običaji ljudi iz različitih krajeva sveta.

Ako ne možete da otputujete u Finsku, na zvaničnoj stranici Deda Mrazovog sela postoji opcija da putem kamere zavirite u njegovu kancelariju.

Izvor: Mondo

Pogledajte još