Beba Popović: Vučić i Vlada dobro rade!

Popoviću su na svečanom otvaranju u hotelu „Metropol“ gosti bili potpredsednica SNS Zorana Mihajlović, SPS Dijana Vukomanović, URS Suzana Grubješić i LDP Ivan Andrić. Otvaranju kancelarije prisustvovala je i dramska spisateljica Biljana Srbljanović i Vesna Pešić.

"Pošto se od samog početka osnivanja Instituta u javnosti spekuliše o tome da li je to stvaranje nove političke stranke, i pošto smo bili svedoci da su u prethodnih deset godina od eksperata stvarane stranke, nedvosmisleno vam potvrđujem: Institut za javnu politiku, kao regionalna tink-tank organizacija, nikad neće postati politička stranka.

Naš cilj je promocija javnog dijaloga i konstruktivnog rešenja u procesu evrointegracija država zapadnog Balkana. Druga mogućnost je da određena grupa mladih ljudi koji žele da se bave politikom, ali danas ne vide prostor u postojećim političkim strankama iz ovih ili onih razloga, kroz rad u Institutu shvate da žele da se dodatno angažuju u političkom smislu", naglasio je Popović. Na pitanje kako radi sadašnja vlada, odgovorio je da radi dobro i da se vidi da ima pomaka.

Upitan da li je za te pomake zaslužan vicepremijer Aleksandar Vučić ili premijer Ivica Dačić, odgovorio je da ne razmišlja u tom pravcu i tim kategorijama.

"Samo razmišljam o tome da na vlasti više nije Boris Tadić i njegova banda"
, bio je kategoričan Popović.

Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.