Saša Bošković: Nemam zamerki na moje devojke!

"Stvarno smo se spremali za Japan, jako su nezgodan protivnik. U prvom poluvremenu smo izgubili dosta lopti. Zadovoljan sam pobedom. Nemam zamerki na moje devojke, možda samo na promašene zicere u prvom poluvremenu", rekao je Bošković.

Srbija je danas u prvom meču na Svetskom prvenstvu pobedila Japan sa 28:26.

"Nemojte zameriti devojkama. Menjao sam ih. Kada je bilo najpotrebnije našao sam pravu bekovsku postavu, Andrea Lekić, Sanja Damnjanović i Jelena Živković i one su najbolje funkcionisale. Nemam zamerki na Kristinu Lišćević. I Jelena Popović je dobro odigrala, dobila je posekotinu, ali biće sve u redu", rekao je Bošković.

Selektor Japana Masamiši Kurijama rekao je da njegov tim nije uspeo da parira višim domaćim igračicama.

"Znali smo da igramo protiv jako dobre reprezentacije Srbije. Mi smo niska ekipa, što smo znali i pre duela, pa nismo uspeli da pariramo znatno višim domaćim igračicama. Verujem da će mo se plasirati u osminu finala", rekao je Kurijama.

Kapiten Srbije Andrea Lekić rekal je da nije zadovoljna igrom u prvom poluvremenu, ali da je srećna zbog pobede.

"Nismo zadovoljni prikazanom igrom u prvom poluvremenu. Verujte mi, jako je teško adaptirati se na njihov stil igre. Nama je ovo prva utakmica na Svetskom prvenstvu. Drago mi je što smo prelomili rezultat i na kraju pobedili. Srećan sam, jer smo uspele da ostvarimo prvu pobedu. Sada će sve biti lakše", rekla je Lekićeva.

Srbija sledeći meč igra u nedelju od 18.00 sa Alžirom.

Beta

Pogledajte još