SKANDAL: Ustaše dočekale Zvezdu u Atini (VIDEO)

Pred sam početak utakmice, iza klupe našeg kluba pojavio se transparent na kojem je pisalo: „Ustaše, Atina G-13“, a zatim i štrik s amblemima beogradskog kluba, koji je tako poistovećen s prljavim vešom. Sve do početka treće četvrtine košarka je bila u prvom planu, ali su zatim navijači Panatinaikosa ponovo preuzeli glavnu ulogu. Pojavio se, opet iza klupe crveno-belih, novi transparent, na kojem je pisalo: „Večeras gledate zelenu bajku, ciganske pi.ke, je.emo vam majku“.

I ovaj, kao i prethodni ponižavajući transparent sklonjen je posle nekoliko minuta, a viđena je i kraća tuča. Na tribinama se mogla videti i srpska zastava, na kojoj je pisalo: „Kosovo je Albanija“. Zvezda je izgubila sa 69:63 (21:20, 13:17, 14:15, 15:17) i oprostila se od plasmana u Top 16 Evrolige.

Trener Dejan Radonjić nije želeo da komentariše sporne transparente.
"Dobro smo bili spremni za ono što nas čeka u dvorani, greške koje smo pravili na parketu nisu bile povezane s tim. Nas ne zanima šta rade navijači, razmišljamo samo šta se dešava na terenu" rekao je Radonjić, a kapiten Simonović je otkrio i da je pogođen tokom susreta.
"Nismo dobro videli šta je bilo iza nas, ali su me pogodili čepom od flašice. Nismo obraćali pažnju na to."

Izvor: Kurir

Pogledajte još