Ovo je Klinton crtao tokom diskusije o sankcijama SR Jugoslaviji

Ne znamo da li je i šta Milošević crtao

Ižvrljani dokument koji je sada pred vama jedan je od pet koje je Gučifer našao kada je upao u računarski sistem Biblioteke Klinton.

Hakovani dokument o Miloševiću i SR Jugoslaviji sa crtežima koje je nažvrljao Klinton
Spis je nastao sredinom devedesetih godina i bavi se mogućim ukidanjem ekonomskih sankcija SR Jugoslaviji, koju su činili Srbija i Crna Gora. Klinton ga je išarao dok je brifovan o situaciji na terenu u Bosni i Hercegovini, kao i o mogućim dobrim i lošim stranama ukidanja sankcija.

(old_image)

Šta je nacrtao Klinton?

Skica br. 1: Đavo savetuje Slobodana Miloševića
(old_image)

Sa leve strane, prvo nailazimo na karikaturu muškarca koji likom, po karakterističnim obrazima, najviše podseća na Slobodana Miloševića. Iza njega je nacrtana bizarna kreatura sa telom životinje, krilima i ljudskom glavom. Verovatno se radi o đavolu, jer kao da ima rogove i kopita. Da li je Klinton implicirao da Milošević dobija instrukcije od đavola?

Drugi crtež se nalazi neposredno ispod prethodnog.

Skica br. 2
(old_image)

Na njemu se nalazi: 1) nešto što bi moglo da podseća na zakrivljeni muški polni organ u erekciji, 2) figura sa raširenim rukama i 3) pileći batak. Sa strane su docrtane tri zvezde i serija kratkih linija.

Treća karikaturica kao da predstavlja kuvara u majici sa natpisom UN koji nešto prži u tiganju.

Crtež br. 3: Radnik UN i vrući tiganj
(old_image)

Moguće je da je ovde Klinton putem crteža napravio malu igru reči. U pasusu pored piše: "Kada će sankcije UN protiv SRJ biti prekinute?". Ili, na engleskom: "When will UN sanctions against the FRY be lfited?" Čini se da je Klintonova podsvest inspiraciju našla u pominjanju Ujedinjenih nacija (UN) i engleske skraćenice za SRJ (Federal Republic of Yugoslavia - FRY), koja na engleskom znači "pržiti". Zato je nacrtao kuvara u majici UN koji nešto prži, odnosno, na engleskom - FRY.

Crtež br. 4

(old_image)

Na četvrtom crtežu je prepoznatljiva samo zastava Sjedinjenih Država, pored koje se nalazi gomila elipsi, linijica i dva, da ih tako nazovemo, "ježa".

Na crtežu br. 4 raspoznaje se američka zastava u donjem levom uglu
S obzirom na to da je nacrtana pored pasusa u kojima se pominju ravnoteža snaga na terenu, stabilna vojna situacija i primena vojnih delova mirovnog sporazuma, moguće je da ova Klintonova žvrljotina na neki način ilustruje američku ulogu u svemu tome.

Peti crtež se nalazi na dnu ove stranice dokumenta.

Crtež br. 5: Ponovo vojna tematika
(old_image)

Sličan je prethodnom, a takođe se nalazi pored pasusa u kojem se spominju vojni problemi. Možda elipsoidni oblici predstavljaju vojne trupe? Na desnoj strani crteža dvaput nalazimo na autorove inicijale: BC (Bill Clinton).

Ostale žvrljotine Bila Klintona, koji nemaju veze sa nama, možete da pogledate na sajtu Gawker. Više o hakeru koji ih je otkrio pročitajte ovde.


Blic

Pogledajte još