Srbija dobila „svoj Facebook“ – Say Serbia

Prema informacijama koje stoje na zvaničnoj Facebook strani ovog projekta, Say Serbia je nastala iz „naše obostrane želje da Srbe i prijatelje Srbije povežemo jedne s drugima“.

„Postoji milion Srba širom sveta u gotovo svakog zemlji sveta i želeli smo da ih objedinimo na jednom mestu. Kao društvena mreža Say Serbia poziva sve ljude da nam se priključe, kako bismo negovali diskusije o temama iz bogate istorije Srbije, zanimljivoj umetnosti i našoj voljenoj kuhinji“.

„Podstičemo vas da postanete ambasadori Srbije praveći svetsku zajednicu i otkrivanjem lepote i dubine Srbije kroz oči njenog naroda“, piše u informacijama o sajtu.

Ova društvena mreža koja je u povoju deo je projekta koga realizuje grupa mladih i talentovanih studenata Akademije umetnosti sa sada već poznatim Amerikancem Čarlsom Katerom, koji je pre tri godine došao u Srbiju nakon čega je, potpuno očaran srdačnim ljudima i lepotama naše zemlje, odlučio da se trajno preseli u Srbiju.

Projekat Say Serbia započeo je emitovanjem istovremene web dokumentarne serije o Srbiji, čiji je idejni tvorac upravo Kater.

Nju realizuje beogradska produkcijska kuća "Light paradios“, a prva epizoda posvećena je Rumi i snimljena je uz minimalne troškove, koje je obezbedila Turistička organizacija opštine Ruma.

B92

Pogledajte još