Packtivity3 u Beogradu 12. decembra

Tema jednodnevne konferencije je, kako se navodi u saopštenju, održivost kao poslovni model, kao kreativni izazov i kao kontinuiran proces koji donosi ne samo profitabilnost kompanijama već i bolji kvalitet života potrošaču.

Učesnicima će se, od domaćih predavača, obratiti Jelena Trninić, menadžerka za ambalažu i ambalažni otpad kompanije Coca-Cola HBC Srbija, za Srbiju, Crnu Goru, BiH i Hrvatsku. Packtivity će predstaviti radove i iskustva kroz selekciju mladih autora sa Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Učestvovaće i specijalni gosti iz inostranstva - Wolfgang Niederl, art direktor u multidisciplinarnoj dizajn agenciji Moodley Brand Identity sa sedištem u Gracu i Beču, izvršna kreativna direktorka agencijske mreže Landor Associates iz Hamburga Katie Taylor i hrvatski kreativni dvojac, Igor Manasteriotti i Mia Marić.

Priznanja se dodeljuju u šest kategorija – Packtivity Awards, i tri Grand Prix-a za najbolji dizajn pakovanja u Srbiji za 2012/13 u kategorijama "realizovano i nerealizovano pakovanje", kao i GRAND PRIX BEST SUPERMARKET PACK 2012/13 za najbolji dizajn pakovanja proizvoda široke potrošnje u Srbiji. Nagrade dodeljuje regionalni dizajn portal Designed.rs.

Prijave za učešće na konferenciji mogu se podneti do 9. decembra, a više o registraciji i uslovima učešća, kao i detaljan program konferencije možete naći na packtivity sajtu.

"Podsećamo da je drugi po redu nacionalni konkurs za izbor najbolje dizajniranog pakovanja proizvoda u Srbiji 2012/13 koji će poneti nagradu Packtivity Best Pack 2012/13 otvoren takođe do 9. decembra. I ove godine o rešenjima pristiglim na konkurs i dobitnicima nagrada odlučivaće međunarodni žiri na čelu sa Wolfgangom Niederlom", navodi se, takođe, u saopštenju.

Pogledajte još