Ceđeni sokovi ublažavaju posledice stresa

Stres nas izjeda iznutra, zgrušavajući krv i povisujući holesterol, između ostalog, pa ako odmor i preraspodela posla ne može da upali, tu su uvek sveže napravljeni prirodni sokovi koji će ukloniti posledice stresa.

Stres možete smanjiti iznutra, lagano pijući sok, uživajući u njemu, jer već i tako nešto opušta, a kad počnu da deluju sastojci soka, stresa kao da nije ni bilo.

Važno je u sokovima imati vitamin B, pantotensku kiselinu koja se pojačano gubi u stresnom razdoblju, pa napravite sok od svežeg brokolija i kelja i lako ćete da nadomestite sav vitamin B koji ste izgubili.

Vitamin C, osim u sveže isceđenim sokovima citrusa, može se naći i u većim količinama u crvenoj paprici i raznim šumskim plodovima. Kako stres iscrpljuje i zalihe minerala poput hroma, kalijuma i cinka, sveže povrće kao što je blitva, spanać, peršun, šargarepa ili đumbir prepuni su potrebnih sastojaka.

U stresnim vremenima pomaže i beta-karoten kojeg u izobilju ima u slatkom krompiru i bundevi, a luk i đumbir pomoći će protiv zgrušavanja krvi.

Dobar sok i omiljena muzika trebalo bi da postane maleni ritual nakon stresnog dana i posledice stresa neće biti.

Izvor: B92

Pogledajte još