Kombi sa fudbalerkama iz Žablja prevrnuo se na putu za Staru Pazovu

"Kada se kombi počeo okretati, uplašile smo se. Ali, ostale smo pribrane i na kraju se sve brzo i dobro završilo. Sva sreća pa u kombiju nije bio ceo tim", rekla je Jelena Mitrović, igračica u Ženskom fudbalskom klubu Bačka koja je slomila ključnu kost u udesu.

Na vozilu je oko 8.45 sati prvo pukla guma, a zatim je zbog leda na putu proklizalo i prevrnulo se na krov.

U udesu su, pored Jelene Mitrović, ključne kosti slomile i njene drugarice i saigračice u Bačkoj Danijela Petrović i Snežana Savić. One su pregledane u Urgentnom centru u Beogradu a sada su sve tri na kućnom lečenju.

Devojke su krenule na turnir u malom fudbalu koji se održava u Ugrinovcima. Ali, na izlasku iz Golubinaca na kombiju je pukla guma, a usled leda na kolovozu vozač Jovan Savić (43) nije mogao da kontroliše vozilo, koje se ubrzo prevrnulo na krov.

"Išli smo 40 kilometara na sat i odjednom je pukla guma. Kombije je u deliću sekunde završio na krovu. Uz mene, na prednjem sedištu, bila je ćerka, a ostale devojčice pozadi. Otvorio sam vrata, pitao da li su povređene, da li mogu da izađu napolje... I sve su izašle. Jedan vozač je stao i tri devojčice su prevezene u Hitnu pomoć u Staroj Pazovi, a potom u Urgentni centar"
, priča Jovan Savić, vozač kombija.

"Bitno je da će ekipa nastaviti da se takmiči na turniru", dodaje Danijela.

Inače, za ekipu iz Žablja igra dosta igračica iz staropazovačke opštine jer u Pazovi nema ženskog fudbala. Njihova saigračica Sanja Savić prethodno veče slavila je punoletstvo, pa su devojke ostale kod nje i sve zajedno ujutru krenule na turnir.

"Naša opština, nažalost, nema razumevanja za ženski fudbal i dve ćerke, kao i devojčice iz Stare Pazove i tri iz Nove Pazove, vozim u Žabalj na trening. Mene to i košta, ali evo šta se dogodilo. Kombi mogu zapaliti, ali za decu ću se snaći da nastavim da ih vozim na treninge jer one to vole"
, naglašava Jovan, otac povređene Sanje Savić koja je prethodno veče proslavila 18. rođendan.

Policija je utvrdila da prilikom nesreće vozač nije imao alkohola u krvi, ali Jovan ističe da ga je policajac uvredio.

"Prišao mi je policajac i rekao mi da sam pijan. Ja mu kažem da sam sinoć slavio ćerki punoletstvo, da sam u četiri ujutro vraćao decu sa žurke u Pazovu i da znam da je led i da sam vozio 40 kilometara na sat. Da sam vozio brže, ko zna šta bi bilo"
, kaže Jovan.

Izvor: Blic

Pogledajte još