Dačić: Ne učestvujemo u političkoj Farmi

Dačić je na predizbornom skupu u Kostolcu, uoči lokalnih izbora u toj opštini koji su zakazani za 15. decembar, istakao da iste vrednosti dele i koalicioni partneri SPS-a - PUPS i Jedinstvena Srbija.

On je izrazio uverenje da će građani Kostolca na predstojećim izborima podržati koaliciju koja je i trenutno na vlasti u toj opštini, istakavši da ta koalicija u prethodnom periodu radila za razvoj, kako Kostolca, tako i cele Srbije.

Dačić, koji je i premijer, posebno je istakao obezbeđivanje velike investicije iz Kine za razvoj termoelektrane i površinskih kopova u Kostolcu, uprkos protivljenjima, kako je rekao, mnogih drugih iz Srbije.

On je istakao i da je ponosan na tu investiciju, kao i na saradnju s Kinom i s Rusijom, ali i na dobre odnose i s Briselom i Vašingtonom.

"Ako najmoćnije države poput Nemačke i Velike Britanije šalju najveće privredne delegacije u Kinu, zašto mi ne bismo sarađivali s njima", rekao je Dačić, poručivši da on Srbiju voli isto onoliko koliko i predsednici tih država svoje zemlje, ako ne i više.

Dačić je naglasio i da s ponosom može da kaže da Srbija može da se pojavi i u Pekingu, Briselu, Moskvi i Vašingtonu i da traži ono što joj je u interesu - da bude deo savremenog i modernog sveta.

On je izrazio spremnost, u ime koalicije SPS-PUPS-JS da sarađuje sa svima koji dele iste vrednosti i imaju iste visoke ciljeve, koji su neophodni odgovornim političarima koje bira narod.

"Ko hoće da radi sa nama u ostvarivanju tih ciljeva je dobrodošao", rekao je Dačić, istakavši da ta koalicija ne želi da učestvuje "u medijskoj i političkoj sceni, koju neki žele da pretvore u rijaliti šou 'Farma'."

Dačić je istakao i da je osnovni cilj socijalista i njihovih koalicionih partnera poboljšanje uslova života građana i da su svi jednaki pred zakonom, da svi imaju pravo da se leče bez obzira koliko para imaju, na pravednu državu u svim segmentima...

Dačić je istakao i da politika SPS-a nikada nije bila "štso gore za Srbiju to bolje za mene i partiju", naglasivši zalaganje za stvaranje jake i poštovane države koja samo tako može da odbrani nacionalne i državne interese.

Predizbornom skupu prisustvovali su i zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji su pozvali građane da glasaju za izbornu listu SPS-PUPS-JS.

Marković je istakao i da je došlo vreme da građani glasaju za dela, a ne prazne priče.

"Mi ne govorimo o drugima zato što pričamo o onome šta radimo", rekao je Marković.

On je naveo i da je koalicija SPS-PUPS-JS "jedina politička domaćinska koalicija koja dugo traje i koju vlast nije pokvarila".

On je, podsetivši na narodnu poslovicu "Dajte nekom vlast pa da vidite kakav je", rekao da koaliciju kojoj pripada vlast nije pokvarila, da jedinstveno donosi odluke i da ne postoji oblast u državi u kojoj nisu prvaci.

Marković je istakao i da je zahvaljujući toj koaliciji omogućen bezvizni režim građanima Srbije u EU, da ćemo dobiti datum početka pregovora, a da je Dačić za godinu dana u SAD bio sedam puta i skinuo sa Srbije ružnu etiketu koja je bila zalepljena na našu državu.

Krkobabić je istakao da je zahvaljujući PUPS-u, ali i njihovim koalicionim partnerima, omogućeno da "penzije prate plate", najavivši da su ulaganje u znanja i nova radna mesta nešto što nas očekuje u narednoj godini.

Krkobabić se založio i da sva stečena prava radnika i penzionera moraju da ostanu, dodavši da kada se jednom ukinu, nikada se više neće vratiti.

Stranačka konvencija počela je uz intoniranje državne himne Srbije i Internacionale, a u prepunoj sali Doma privrednog društva u Kostolcu, okupljeni su, uz državne, nosili i stranačke zastave.

Na lokalnim izborima u Kostolcu, koji su zakazani za 15. decembar, učestvuje sedam izbornih lista, čiji predstavnici će se boriti za naklonost 11.570 birača.

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.