Bomba sa Dorćola biće deaktivirana u sredu

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u pitanju bomba "velike razorne moći".

"Bomba je "velike razorne moći" i mogla je da je došlo do eksplozije da uništi čitav kvart", rekao je Dačić.

Bomba je marke SC1000, mase 1.090 kilograma, sa oko 620 kilograma eksploziva. U pitanju je naoružanje aviona "Henkel 111" i ima jedan bočni upaljač.

Pošto je bomba izvađena, kamion u koji je smeštena je u pratnji nekoliko policijskih vozila i vatrogasaca pod sirenama prošao ulicom Cara Dušana i otišao put Nikinaca.

S obzirom na to da se gradilište na kojem je pronađena bomba, naslanja na zgradu, oko 20 stanara iz zgrade broj 36 su evakuisani i smešteni u hotelu "Slavija".

Premijer Srbije izjavio je da je "učinjeno sve" da se ostalih 300 stanara tog kvarta ne evakuišu, i pozvao je građane da poštuju uputstva centra za vanredne situacije.

U blizini gradilišta nalazi i benzinska pumpa, ali prema rečima okolnih stanara, pumpa ne radi već mesecima i u njoj nema goriva, pa nije bilo opasnosti od eksplozije.

Mesto na kome je nađena bomba, obišli su premijer Srbije i ministar unutrašnih poslova Ivica Dačić, ministri odbrane Nebojša Rodić i sabraćaja Aleksandar Antić kao i predsednik Privremenog veća Grada Beograda Siniša Mali.

Nakon što je bomba pronađena, evakuisana je zgrada najbliža tom mestu, a Dačić je rekao da je "učinjeno sve" da se ostalih 300 stanara tog kvarta evakuišu i pozvao je građane da poštuju uputstva centra za vanredne situacije.

Izvor: Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.