Subotički tinejdžeri napravili hit igricu

Preradović je za agenciju Beta ispričao da je cela zamisao za igricu nastala kada su bili treći razred srednje škole, a ozbiljno su joj se posvetili prošlog decembra.

"Kroz rad na igri smo mnogo naučili, postali smo bolji u tome što radimo, pronašli nova rešenja za probleme na koje smo nailazili.

Trebalo nam je više od 11 meseci, nepunih godinu dana da od jedne ideje dođemo do proizvoda koji je spreman za širu javnost, spreman za market", ispričao je Preradović.

Prema njegovim rečima, igra je predviđena za sve uzraste i ona ne sadrži nikakav vid nasilja, grubih reči ili poroka.

"Hteli smo da napravimo igru koja će biti opuštena, bez preterane akcije, bez nerviranja, igru u kojoj će mochi da uživaju svi, kako oni najmlađi tako i oni najstariji. Time smo postigli efekat da se ljudi osećaju opussteno, smireno i pomalo isključeno iz bučnog i brzog sveta oko nas"
, naveo je Preradović.

Dodao je da je igra u 2D tehnologiji, jer se mnogi stariji igrači još sećaju dana kada su na Nintendu i sličnim konzolama igrali igre kao što je "Super Mario", i nisu znali za sve "čari" 3D grafike.

On je objasnio da je igrica ipak obogaćena detaljima i sitnicama koje daju prividni osećaj 3D tehnologije.

Nenad Preradović je zahvalio svima koji komentarišu igricu, jer ih to motiviše da uče i da rade, kao i da u budućnosti stvore nešto još bolje.

"Naravno, u potpunosti želimo da se držimo naše prvobitne ideje a to su igre bez ikakvog vida nasilja, jer smatramo da deca sve više uzimaju primer i grade svoju ličnost na osnovu stvari viđenih sa ekrana", rekao je Preradović.

Zanimljivo je pak, da je ovog leta Nenadu Preradoviću (19) i Vukašinu Lauševu (18) škola "Ivan Sarić" iz Subotice dozvolila izostanke zbog takmičenja, a potom ih izbacila iz škole.

Tako su ova dva maturanta mesec dana pred kraj četvrte godine bili primorani da napuste Tehničku školu "Ivan Sarić" u Subotici zbog velikog broja izostanaka, iako im je školska uprava obećala da do toga neće doći jer su to vreme posvetili izradi pravog informatičkog proizvoda.

Igricu možete skinuti OVDE.

B92

Pogledajte još