Skupo otkazivanje venčanja: Verenici plaća 50.000 dolara odštete

Kristofer je 23. decembra 2004. godine dao prsten vredan oko 10.000 dolara Melisi Kuper, sa kojom je živeo od 2000. godine i sa kojom ima dete, navodi se u sudskom izveštaju. Melisa, koja ima dete i iz prvog braka, prihvatila je prsten, a njih dvoje su se preselili u novu kuću.

Međutim, posle izvesnog vremena nakon što je prihvatila prsten, Melisa je saznala da je Kristofer u dvogodišnjoj vezi da drugom ženom. On joj je obećao da će prestati da viđa tu ženu, međutim, u aprilu 2011. godine Melisa je ponovo otkrila da je Kristofer vara. On je ponovo počeo da se tajno zabavlja sa novom ženom. Kad mu je Melisa tražila ostavi ljubavnicui, Kristofer je rekao da ne želi.

Melisa je tada podnela tužbu i sud je odlučio da joj Kristofer isplati 43.500 dolara, kao i troškove advokata u visini od 6.500 dolara. Kristofer se žalio na odluku i rekao je da je njihov odnos bio “bezvredan i da zbog toga ovakva kazna ne može da se primeni”.

"Nikada nismo mnogo pričali o venčanju. Bar ja nisam", branio se Krisofer.

Žalbeni sud u Džordžiji podržao je sudsku odluku sa obrazloženjem da obećanje o braku može biti predmet sudskog procesa. Džejson Smit, Melisin advokat, objasnila je da bi sud trebalo da ponovo aktivira opšte pravo kako bi se sprečila ovakva zakonska polemika.

Novu kuću su kupili na Kristoferovo ime, ali, pošto nisu venčani, Melisi nije bilo dozvoljeno da uputi sudu molbu da joj dodeli privremeni ili stalni smeštaj, što bi mogla da ostvari da su u braku.

Melisa tvrdi da je njihov dogovor bio da će ona ostati kod kuće sa decom tako da neće imati troškove čuvanja dece, i da on može da nastavi da radi kako bi mogao da otplati njihovu kuću.

"Uvek sam govorila da mame koje sede u kući rade mnogo više od nas. Ona je mnogo radila za zajednički porodični poduhvat, kako se to zove po zakonu u Džordžiji", izjavila je Smitova.

Smitova dodaje da Malisa planaira da deo od odštete iskoristi kako bi kupila kuću za nju i njeno dvoje dece, jer ima starateljstvo nad decom, dok Kristofer plaća izdržavanje dece.

Izvor: Kurir
Foto: Imagebase

Pogledajte još