fbpx

7 modela farmerica koje nisu za svaki oblik tela!

1. Visoka građa i farmerice tri četvrt dužine

Farmerice dužine do ispod kolena svakako bi trebalo da izbegavaju visoke žene. Na dužim nogama takav model stvara suprotan efekat od primarnog - one duge noge seku na pola, a utisak da ste obukli farmerke iz ormara prijateljice nže od vas teško je izbeći.

Savet: Retro farmerke u stilu 70-ih godina sa širokim trapezom idealan su odabir za sve dame visoke građe. Skini modeli takođe odlično pristaju damama sa vitkim dugim nogama.

2. Niska građa i boyfriend farmerice

Boyfriend model farmerica nikako nije stvoren za žene niske građe - široki kroj i podvrnute nogavice "jedu" figuru i vizuelno je skraćuju, što svakako treba izbeći.

Savet: Ako ste niske, nosite uže farmerice i modele koji sežu do gležnja. Možete da priuštite i farmerice ravnog kroja ili visokog struka koje vizuelno izdužuju figuru.

3. Mišićave noge i skini farmerice

Uske pripijene farmerice nikako nisu dobar izbor za sve vlasnice mišićavih nogu koje karakterišu jači listovi i naglašeni mišići butina. Naime, ovaj kroj ima tendenciju da noge učini debljima.

Savet: Pokušajte sa nešto blažim stilovima kao što su ravni klasični modeli ili sa univerzalnim boot cut modelom čije nogavice se lagano šire prema pri dnu, one će vašu figuru učiniti ženstvenom.

4. Telo oblika jabuke i farmerice podvrnutih nogavica

Dame koje krasi telo oblika jabuke a čije su karakteristike bujno poprsje, uski bokovi i tanke noge u odabiru idealnog modela farmerica trebalo bi da izbegavaju uske krojeve dužine do gležnja ili podvrnutih nogavica. Naime, ovakav krojnaglašava neproporcionalnost tela čineći noge još tanjima i kraćima u odnosu na gornji deo.

5. Telo peščanog sata i farmerice visokog struka

Široki bokovi, a uzak struk najbolje opisuju telo peščanog sata, ali ova izuzetno ženstvena figura ne trpi sve modele farmerica, a posebno one visokog struka, te ih valja izbegavati. Ovaj kroj bokove stavlja u prvi plan i vizuelno povećava već prirodno naglašene obline.

6. Telo dečačke građe i farmerice niskog struka

Kod dečačke građe nijedan deo tela nije posebno izražen, što znači da bi vlasnice ovakve figure u odabiru farmerki trebalo da izbegavaju one niskog struka koje ćezadnjicu vizuelno smanjiti.

Savet: Savršene farmerice za ovu figuru su svakako one koje stvaraju iluziju oblina, poput onih sa ukrasima na džepovima, boot cut ili trapez kroj.

7. Punija građa tela i izbeljene uske farmerice

Farmerice sa izbeljenim detaljima kao i sa ukrasima i niskim džepovima dame punije građe bi trebalo da izbegavaju jer takvi modeli deluju poput reflektora na područjima koja su prirodno naglašena.

Savet: Birajte farmerice u tamnijim bojama, napravljene od rastegljivog džinsa koji će puniju figuru obgrliti, srednje visokog struka.


Ženski kutak

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.