Tajland: Neobični stanovnici palate i seksualne zanimljivosti

Majmuni ovde caruju

U prvom delu teksta o Tajlandu predstavili smo vam sam put do ove lepe zemlje, smeštaj i hranu. Nastavljamo priču o odličnoj ponudi ove zemlje.

* Majmuni u palati

Hram Phra Nakhon Khiri National Museum je nekadašnja kraljevska palata, a danas neobičan i lep muzej. I dok bi čovek očekivao da u muzeju vidi samo skulpture i umetnine, u ovom muzeju čovek može da izadje čak ‘olakšan’ od stvari sa kojima je ušao. Zašto? Zato što ovde caruju majmuni koji umeju da napadnu i vešto ukradu.

Iako sam u početku mislio da je to samo šala i atrakcija za turiste, nije mi bilo svejedno kada sam u dva navrata prisustvovao napadu majmuna na dvoje kolega. I ako na kraju nije bilo ništa, osim smeha malo uplašenih kolega, i neuspelog pokušaja majmuna da meni ukrade novčanik, ozbiljnije sam shvatio natpise koji upravo na to na svakom ćošku skreću pažnju. Sreća pa nisam ostao bez novčanika. Mogao sam da ostanem i bez para i bez kartica, a to, složićete se, u dalekoj zemlji, ne bi bilo ni najmanje zabavno.

(old_image)

Natpis – čuvaj se majmuna

(old_image)

Hram u kome caruju majmuni , a nekada su kraljevi

* Noćni život i sex

I ako je po tome poznat, sex show i travestiti nisu pojava na koju se sreće na svakom koraku. U Bankoku je za ovaj vid atrakcije najpozatiji kvart Patpong. I ako reklamiran kao prevashodno noćni bazar ili pijaca, na kojoj se za svaki dinar cenjka, Patpong je centar za noćne klubove pune devojaka, oskudno odevenih, a spisak usluga koje možete “naručiti” bukvalno stoji na stolu. Za razliku od drugih svetskih ’ulica crvenih fenjera’, usluge dama noći u Patpongu mogu se smatrati kreativnijim i više egzibicionističkim nego bilo gde drugde. Najpoznatija tačka je Ping Pong show, gde devojka iz svog polnog organa ’izbacuje’ ping pong loptice, na oduševljenje uglavnom muške publike gledaoca. I ako je ovo velika turistička atrakcija, mnogi turisti izlaze nazadovoljni jer ih je usluga na kraju noći koštala mnogo više nego što su očekivali. Na ulazu na ’predstavu’ ih uvuku za cenu jednog jeftinog piva, a za kratko vreme boravka u klubu ih ’pošteno’ opelješe. Sve ovo nije sprečilo režisere poznatog filma James Bond, da jednu od scena jurnjave po Bankoku, upravo ovde snime.

(old_image)

Lista tački u sex predstavi

Bez obzira na veliki interes turista za Patpongom, daleko je od istine da se noćni život Bankoka svodi na sex predstave. Sjajan primer mesta kakvo se retko i na svetu sreće je Sirocco Sky Bar. Na šesdesetčetvrtom spratu jedne od najlepših zgrada u Bankoku, pod zlatnom kupolom, nalazi se veliki ekskluzivan klub, bar i restoran na otvorenom, sa velelepnim pogledom na ceo grad.

(old_image)

Tropski bar

(old_image)

Lepa Tajlanđanka na rečnoj pijaci

* Kralj i kraljica kao mala božanstva

Slike kralja i kraljice su svuda od znakova pored puta do slika na svim vidljivijim mestima. Prilično je kič, iskren da budem. Ipak, kralj se poštuje kao božanstvo i sve može da se kritikuje sem njega.

(old_image)

Slika kralja na jednoj od zgrada

* Šoping

Domaća valuta na Tajlandu se zove Bat. Sve novčanice su sa slikom kralja i veoma su lepe. Za 1 evro dobijate oko 40 bata.

Čuveni bazar na vodi blizu Bankoka drži i vodi jedna žena koja je obučena kao madam i čije nasmejao lice je na svakoj reklami. Ona se zove Madam Paew. Ona naplaćuje svu robu koju uzmete na bazaru uz ljubazan osmeh.

(old_image)

Rečna pijaca – od igle do lokomotive

Tajlandjani kao narod su vrlo uslužni i izuzetno prijatni. Gost ili kupac je jako cenjen, te se često klanjaju, uvek se trude da se turista oseća maksimalno dobrodošao i dobri su trgovci.

Bazari su puni suvenira, najviše statua Bude, rukotvorina, nesvakidašnjih stvari kao što su kape od limenki, maski raznih boja i grimasa, a puno je i pašmina šalova i druge odeće i obuće. Sve je mnogo jeftinije i isplati se ići u šoping. Od svega, najskuplji je put do Tajlanda.

(old_image)

* Maske

Iako im engleski nije jača strana, neznanje nadomešćuju neverovatnom ljubaznošću.

Bankok je grad koji bih toplo preporučio svima koji žele da dožive sve na jednom mestu, od luksuza prelepih hotela, dobrog šopinga i relaxacija u spa centrima, do avantura koje njegove ulice nude.

Piše: Uroš Ignjačević

Pogledajte još