Rašović: Zasluženo smo prvi, videćemo da li ostajem!

"Dobro je da smo prvi, znamo koliko je bilo problema sa formiranjem ekipe. Svi smo želeli i Evropu, ali nismo imali dovoljno kvaliteta u tom trenutku iz različitih, dobro poznatih razloga. Kup smo želeli, ali smo imali jedan veoma loš dan, ali mislim da je jesenja titular ublažila ta dva ispadanja... Nama je titula prioritet i formiranje nove ekipe", rekao je Rašović novinarima na stadionu Partizana.

Rašović je rekao da još nije razgovarao sa upravom o svom statusu.

"Sigurno ću narednih nekoliko dana razgovarati sa upravom, videću kakva su njihova razmišljanja i reći ću im svoja. Strašno je teško kada izađu natpisi da si smenjen i to tako ide u krug. To utiče i na igrače i na atmosferu, ali ja znam šta znači raditi u Partizanu, nisam imao problem sa tim. Ne mogu ni oni (uprava) da me zovu svaki dan i da mi daju podršku, pustili su me da radim do kraja polusezone", rekao je on.

Upitan da li nešto zamera sebi, Rašović je istakao "večiti" derbi protiv Crvene zvezde, koji je Partizan izgubio sa 0:1 autogolom Milana Obradovića.

"Na početku sezone, da mi je neko ponudio jesenju titulu, a da izgubimo derbi, ja bih to prihvatio. Znam da ćemo u sledeći derbi ući svim silama da ga dobijemo i da nam se maleri više neće događati", rekao je on.

"Imali smo ideju da Saša Ilić uđe u drugom poluvremenu i da donese prevagu. Poremetio nas je taj gol ni iz čega i nismo uspeli da nađemo prolaz do njihovog gola. Sada kada razmišljam, možda je Sale trebalo da počne utakmicu", dodao je Rašović.

Beogradski mediji prethodnih dana su spekulisali da će Rašovića na klupi zameniti dosadašnji trener Vojvodine Marko Nikolić, koji je danas podneo ostavku.

Upitan da li je ponosan na sebe, što je u jeku tih natpisa ekipa uspela da pobedi Čukarički (1:0) i osvoji titulu jesenjeg prvaka, Rašović je rekao da je pre svega ponosan na igrače.

"Ponosan sam na momke koji su odigrali veoma agresivno i motivisano. Pronašli su snage (posle eliminacije iz Kupa) i vratili se. I vi (novinari) ste malo kumovali njihovom inatu, jer se ne sećam da je neka generacija toliko osporavana", rekao je Rašović.

Na novinarsku konstataciju da je prvo proglašavan spasiocem, a da je potom postao žrtva, Rašović je rekao da prethodna tri meseca "svakako nisu bila laka".

"Cela Srbija želi da neko drugi bude na prvom mestu, mi smo se borili i izborili i dobro je što smo jesenji prvaci", rekao je on.

Upitan zbog čega ima utisak da cela Srbija navija za neki drugi klub, Rašović je rekao da su svi u klubu bili izloženi velikom pritisku.

"Na osnovu javnosti, na osnovu toga kako su se neki ponašali, na osnovu saopštenja, mogao je da se oseti snažan pritisak, pogotovo mi koji radimo u klubu i koji smo stalno izloženi javnosti", rekao je trener šampiona Srbije.

Rašović je dodao da želi da u ekipi ostane sedam, osam startera.

"Mi ih letos nismo imali, pravili smo startere i želimo da se formira dobra ekipa koja će Partizanu sledeće godine doneti Evropu. Moj cilj je da iz ove ekipe sledećeg juna imamo sedam, osam startera koji su prošli celu sezonu i da tako možemo da se nadamo nečemu", rekao je on.

Upitan da kao bivši defanzivac prokomentariše igru Partizana on je rekao da je bilo propusta u odbrani, ali i dodao da je Miloš Ostojić dugo bio povređen, da je Vojislav Stanković tek u ovoj sezoni došao u situaciju da bude standardan igrač i da je Milan Obradović mnogo puta morao da menja poziciju.

"Ni njima nije bilo lako, ali se nadam da će delovati ozbiljnije na proleće", kazao je on.

Na pitanje koliko igrača nedostaje Partizanu u ovom trenutku, Rašović je rekao da crno-belima treba "tri, četiri prava igrača".

"Naša najveća pojačanja su iz omladinske škole, to su momci kojima je potrebno vreme da dođu do iskustva... Ni njima nije lako kada im navijači zvižde posle prvog lošeg poteza. Za ekipu kakvu smo stvarali od leta treba vreme, da bi konstantno igrala dobro", rekao je on.

Rašović je ocenio da je Partizan sigurno mogao i mora da igra bolje.

"Kada pogledam tabelu i sve činjenice, kako god to nekome izgledalo, mi smo zasluženo na prvom mestu... Moramo da pojačamo ekipu i pokušamo da podignemo igru na viši nivo", rekao je on.

Na početku priprema za ovu sezonu Partizan je imao potpuno drugačiji tim, pošto su u toku sezone klub napustili, između ostalih, Aleksandar Mitrović, Lazar Marković, Ivan Ivanov i Marko i Stefan Šćepović.

"Želeo sam pre svega da ostanu neki igrači, ali svestan sam toga kako funkcioniše fudbal u Srbiji i prihvatio sam te stvari. Ja se sa neizbežnim stvarima uvek pomirim, da je Stefan Šćepović ostao, sigurno bi i ovde davao golove, nama je otišlo devet igrača i to je bio veliki udarac za ekipu. Sada imam u planu neke igrače koje smo pratili, nadam se da ćemo realizovati te transfere", rekao je Rašović.

On je rekao da se nada da će na proleće biti mnogo manje tenzije i da će svi klubovi pomoci sudijama da dobro rade svoj posao.

"Digla se velika prašina oko penala. Svi smo mnogo odmogli sudijama. Nisu oni toliko kriminalni kao što ih predstavljaju. Oni svaku utakmicu rade pod velikom tenzijom. Bilo je pogrešnih odluka, ali su oni možda i u tom strahu oštetili nekog za jedanaesterac. Ko zna šta je tim ljudima u glavi u tom trenutku. Ako hoćemo normalnu situaciju moramo da spustimo loptu", rekao je Rašović.

Pogledajte još