Neobični testamenti: Koje su sve bile poslednje želje slavnih ličnosti

Merilin Monro: Iako mlada, glumica je već imala spremljen testament. Njime je sve svoje stvari zaveštala mentoru i treneru glume Liju Strasbergu. Strasberg sa njenim stvarima nije učinio ništa. Tek nakon smrti 1982. godine, njegova udovica je lične predmete slavne glumice dala na aukciju. Prodate su za neverovatnih 13,4 miliona dolara.

Dženis Džoplin: Još jedna diva napustila je svet mlada. Samo dva dana pre nego što će preminuti, Džoplinova je promenila svoj testament. U njemu je ostavila 2.500 dolara kako bi bila organizovana posthumna zabava u njenu čast u omiljenom klubu. Naravno, žurka je trebalo da traje celu noć.

Džin Rodenberi: Nije baš u pitanju želja, ali mu je odata pošta na jedan veoma lep i neobičan način. Za one koji ne znaju, Rodenberi je bio tvorac originalnih "Zvezdanih staza". Kada je 1991. godine preminuo od srčanog udara, njegov pepeo je poslat u svemir.

Hari Hudini: Pre smrti Hudini je sa svojom ženom dogovorio tajni znak koji će samo njih dvoje znati i koji će on upotrebiti da je kontaktira nakon života. Njegova supruga je zbog toga svake Noći veštica, kada su duhovi najbliže svetu živih, održavala seanse u pokušaju da kontaktira preminulog supruga. Priča kaže da joj se on nikada nije javio.

Čarls Dikens: Tvorac "Božićne priče" je želeo da ga svet pamti isključivo po njegovim delima. Zbog toga je zahtevao da nikada ne podižu spomenike ili spomen-ploče u njegovu čast. Poslednja želja velikog pisca nije ispunjena i spomenici u njegovu čast danas postoje širom sveta.

Vergilije: Niti posljednja želja rimskog pesnika na kraju nije uslišena. On je tražio da njegov najpoznatiji ep "Eneida" bude spaljen posle njegove smrti. Ovo, naravno, nije učinjeno, pa brojni ljubitelji umetnosti i danas mogu da uživaju u ovom delu.

Izvor: 24sata

Pogledajte još