Radonjić: Postoji dosta razloga za brigu

"Evidentno je da smo u žestokom ritmu, a nedostak Mitrovića će biti još veće opterećenje. Utisak je prvi da je rotacija problem. Postoje razlozi za brigu kada je taj segment u pitanju", rekao je Radonjić novinarima u Železniku.

Zvezda je u hali u Železniku u 11. kolu Jadranske lige, pred oko 1.500 gledalaca, savlada Zadar sa 82:69.

"Dobro smo igrali na početku i na kraju meča. Dozvolili smo protivnuku da se vrati u meč, a na kraju smo dobrim odnosom i karakterom rutinski završili", kazao je trener crveno-belih.

Zvezda se posle ovog trijumfa osamostalila na vrhu Jadranske lige, pošto iz 11 mečeva ima devet pobeda, dok je na drugom mestu "večiti" rival Partizan sa skorom od osam pobeda i tri poraza.

Radonjić je naveo da Zvezda u narednom periodu ima dosta loš raspored i da će svaku utakmicu morati da igra maksimalno.

Plejmejker Zvezde Aleksandar Cvetković rekao je da je utakmica sa Zadrom bila "velika i teška".

"Ni u prvom poluvremenu nismo bili na niovou na kom želimo da budemo, ali smo u poslednjoj četvrtini sebi pokazali kako želimo da igramo", istakao je Cvetković.

Trener Zadra Hrvoje Vlašić kazao je da je loš početak utakmice koštao njegovu ekipu poraza.

"Dobro smo se spremili za ovu utakmicu i dobar deo smo znali šta radimo, ali su nam faulovi skratili rotaciju i nismo izdržali do kraja. Korektno smo se predstavili, ali za bolji utisak treba igrati svih 40 minuta", rekao je Vlašić.

Košarkaš Zadra Ante Đurun rekao je da je Zvezda pobedila zbog duže klupe i većeg kvaliteta.

"Došli smo da odigramo rasterećeno protiv velikog favorita, ali i da pokažemo da možemo da se nosimo sa ovako velikim protivnikom. Držali smo se veći deo utakmice, ali su duža klupa i kvalitet na strani Zvezde", rekao je Đurun.

Zvezda će u nedelju, 15. decembra, u 12. kolu Jadranske lige gostovati u Skoplju ekipi MZT-a.

Beta

Pogledajte još