Milosavljević:Do kraja godine bez poskupljenja struje, gasa

BEOGRAD, 18. jula 2009. (Beta) - Vlada Srbije sigurno neće dozvoliti da do kraja godine poskupe električna energija, gas i komunalne usluge, izjavio je ministar trgovine Slobodan Milosavljević.

Milosavljević je u intervjuu za Večernje novosti od nedelje rekao da ne veruje da će biti razloga za korekciju cene lekova, kao i da ne očekuje poskupljenje hrane.

"Nažalost, ne možemo da utičemo na cenu naftnih derivata, koju smo korigovali čak 11 puta od početka godine. Nakon ovonedeljnog smanjenja cena, u narednih mesec dana očekujem da dođe do još jednog pojeftinjenja goriva", kazao je ministar trgovine.

"Rast inflacije najviše je izazvan akciznom politikom vlade zbog čega će verovatno morati da se uradi još jedan rebalans budžeta do kraja godina. Boriću se protiv bilo kog novog povećanja akciza, jer su te akcize ključni razlog za intenzivan rast cena od 9,1 odsto u prvih šest meseci", rekao je Milosavljević.

Na pitanje da li će vlada preduzeti neke mere kako bi se podigao standard građana, on je naveo da se radi na kreiranju podsticajnih mera u privredi da bi se "sačuvala radna mesta i redovne zarade".

Pogledajte još