Neverovante reakcije obolelih od raka nakon što im je pružen neobičan mejkover (FOTO, VIDEO)

Dvadeset pacijenata pozvano je u studio kako bi dobili besplatan mejkover za koji su se postarali profesionalni frizeri i šminkeri.

Jedini uslov bio je da za vreme sređivanja šminke i frizure drže oči zatvorenim.

(old_image) Foto: Mimi Foundation

Pacijenti takođe nisu znali da se iza jednostranog ogledala krije fotograf koji je "hvatao" trenutak u kom se oni prvi put vide nakon sređivanja.

Reakcije su bile različite, neki su bili na prvi pogled prestravljeni, dok su drugi pucali od smeha, ali krajnja reakcija bila je kod svih ista, svi su sa oduševljenjem prihvatili svoj novi, neobični izgled.

(old_image) Foto: Mimi Foundation

Projekat "Bar na jedan sekund" napravila je fondacija Mimi, čiji je cilj da poboljša kvalitet života ljudi pogođenih rakom.

"Saznanje da boluješ od raka je zastrašujuće. Odjednom, život ti se promeni", izjavila je predsednica i osnivač fondacije Mirjam Ulens de Šoten.

"Operacije su uvek bolne, a zatim dolaze terapije koje su često duge i teške. Uticaj bolesti na psihu se razlikuje od čoveka do čoveka, ali su posledice po kvalitet života pacijenta i njemu najbližih uvek značajne", dodala je ona.

(old_image)

Fotografije uslikane na snimanju skupljene su na jedno mesto, u knjigu koja nosi isto ime kao projekat "Bar na jedan sekund".


Pogledajte video

J.R. / Daily mail
Foto: Mimi Foundation

Pogledajte još