fbpx

Sulejman Ugljanin: Država položila veliki ispit smeštajem azilanata

Ugljanin je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da je rešeno pitanje za 120 ljudi u Sjenici i isto toliko u Tutinu, da su oni smešteni i dobro prihvaćeni.

On je istakao da je budžet, na žalost, formiran na osnovu prošlogodišnjeg budžeta i da je za narednu godinu za održivi razvoj svih 46 nerazvijenih opština u Srbiji namenjeno samo 0,047 odsto.

Ugljanin je najavio da će kao ministar sa njegovim poslanicima insistirati da se taj iznos poveća, jer je, ukoliko se želi održivi razvoj tih područja, kako je ocenio, neophodno najmanje desetostruko povećanje tih sredstava.

On je ukazao na to da se i sa to malo para predviđenih budžetom sa dobrom organizacijom ove godine finansiran program podrške održivog razvoja sela.

Samo u osam opština jugozapadne Srbije, među kojima su Raška, Ivanjica i sandžačke opštine, milion evra je dato da bi 761 domaćinstvo dobilo po jedan plastenik ili motokultivator ili neki drugi vid poljoprivredne opreme, istakao je Ugljanin.

Ugljanin je rekao da se u okviru puta Srbije ka EU pravi plan od 2014. do 2020. godine i podstiču opštine da konkurišu sa projektima koje EU želi da finansira.

Na pitanje novinara o mogućnosti prevremenih parlamentarnih izbora, Ugljanin je odgovorio da je bošnjački predstavnik u Vladi Srbije i da smatra da bi mnoge stvari trebalo da se menjaju.

"Bilo izbora, ili ne bilo izbora, moramo da promenijemo odnos države, konkretno, prema bošnjačkoj manjini koji je katastrofalan"
, rekao je Ugljanin.

Blic
Foto: Milan Obradović / Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.