Studenti plaćaju hranu 100 evra više nego prošle godine

Ručak i večera su prošle godine koštali 45 i 56 dinara, a od nove akademske godine večera košta 59, a ručak 72 dinara. Studenti su nezadovoljni novim povećanjem cena, ali i dalje su velike gužve u svih 14 studentskih menzi.

Nova akademska godina donela je i nove muke za studente koji se hrane u studentskim menzama. Cena obroka skočila je za 30 odsto, što znači da će studenti na godišnjem nivou davati za hranu i 100 evra više nego lane.

Ishrana u menzi i dalje je najpovoljniji način ishrane studenata u Beogradu, ali im nova poskupljenja nisu po meri.

"Neki će pomisliti da to nije veliko povećanje, ali meni dosta znači. Uplaćujem svaki mesec trideset ručkova i večera i prošle godine mi je trebalo oko 3.000 dinara, a sada treba oko 4.000. Za celu akademsku godinu daću skoro 100 evra više nego prošle godine",
kaže student K. M. iz Negotina koji studira u Beogradu i stanuje u studenstkom domu "Kralj Aleksandar I".

Doručak se dosta manje sada uplaćuje jer bi to značilo još 1.200 dinara mesečno na dosadašnje 4.000 koje je potrebno izdvojiti na ručkove i večere.

"Nedopustivo je da se teret krize svaljuje na studente. I to tako što se naglo povećavaju cene, a smanjuju veličine obroka, u menzama, a sve je teže ostati na budžetu. Ovo poskupljenje nam nikako nije trebalo, jer školarine su ogromne, a na sve to primanja roditelja ostaju ista ili se i ona smanjuju"
, kaže zabrinuti student M. D. sa Medicinskog fakulteta.

Izvor: 24sata

Pogledajte još