Vujošević: Pokušaćemo da napravimo čudo!

"Mi će mo u Istambulu i u meču protiv CSKA u Beogradu dati najbolje što možemo i pokušaćemo da napravimo ono što u ovom momentu izgleda kao čudo. Ne pretimo nikome, pružićemo maksimum i videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu. Verujem da u Turskoj neće biti dovoljno za trijumf, ali smo u obavezi prema sebi i prema navijačima da pružimo maksimum", rekao je Vujošević novinarima u beogradskoj hali Sportova.

Košarkaši Partizana sutra putuju za Istanbul, a meč devetog kola Evrolige protiv Fenerbahčea je u četvrtak od 20.45.

Vujošević je dodao da veruje da će svi igrači na toj utakmici biti spremni da daju svoj maksimum.

"Fenerbahče je svoj kvalitet i zelju da osvoji prvo mesto u grupi pokazao i u Moskvi, gde nije lako osvojiti bodove, a njima je uspelo. Opravdano imaju velike ambicije, u dobroj su formi i igraju na domaćem terenu. Sve su to otežavajući faktori, ali i izazovi za nas", rekao je Vujošević.

Na novinarsko pitanje da li postoji neki faktor koji nije na strani turskog kluba Vujošević je kratko odgovorio:

"Mi nismo na njihovoj strani".

On je dodao da Boris Dalo ima problema sa virusom i da danas nije trenirao zbog visoke temperature, ali da se nada da će biti spreman za utakmicu.

U devetom kolu grupe A u Kijevu se sastaju Budiveljnik i Nanter, a crno-belima bi na ovom meču najviše odgovarala pobeda domaćina.

"Ne razmišljam puno o toj utakmici. Nama jedan rezultat odgovara više nego drugi. Ali, mi moramo svoj deo posla da obavimo najbolje moguće... Imamo obavezu i prema srpskoj košarci, jer smo jedini živ tim koji ima šanse za dalji plasman i ponašaćemo se u tom smislu", rekao je Vujošević.

Na novinarsko pitanje šta se dešava sa transferima Milenka Tepića i Jovana Novaka u Partizan, Vujošević je rekao da u oba slučaja postoje izvesni problemi, inače bi oni već bili u Partizanu.

"Tepić je dobar izbor, jer sada kada se njegova karijera našla u nekoj vrsti stagnacije, bili smo bliže toj opciji da to bude čovek koji poznaje sistem i koji će se staviti u funkciju tima", rekao je Vujošević.

"Jesmo zvali Novaka, ovog momenta nije postignut sporazum između Partizana i Hemofarma o visini obeštećenja... Tu se uključila i Crvena zvezda, koja je u boljoj finansiskoj situaciji, ali igrač je opredeljen prema Partizanu i potpisao je za nas. Nije ista finansijska situacija Partizana i Zvezde, ali će oni imati problem da realizuju tu želju", rekao je Vujošević.

Beta

Pogledajte još