Bošković: Brazil je imao fantastičnog golmana!

"Imali smo dosta tehničkih grešaka, a Brazil je imao fantastičnog golmana. Ona je odlučila utakmicu. Imali smo mnogo promašenih zicera, a kada je trebalo da prelomimo meč, izgubili smo 3-4 lopte. Tražili smo igru u drugom delu, našli je, ali nismo imali završni udarac, jer je Pesoa sjajno branila", rekao je Bošković posle utakmice u hali Čair.

Srbija je izgubila od Brazila sa 25:23 u trećem kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu, čiji je domaćin.

Bošković je istakao da je njegova odluka da kapiten Andrea Lekić ne igra u drugom poluvremenu.

"Andrea nije povređena. Tačno je da je malo boli list, ali je bila spremna. Igrala je u prvom poluvremenu, a u drugom delu je ušla i bacila jednu pogrešnu loptu. Moja je odluka što nije igrala, pustio sam Kristinu Lišćević da igra", naveo je Bošković.

Veći deo susreta na klupi je provela i Sanja Damnjanović.

"Kada god je ulazila u igru, sudije su je čekale i dobijala je po dva minuta isključenja. To je naš veliki problem. Igrala je zadnjih 15 minuta", rekao je selektor.

Srbija će u sledećem susretu igrati sa Danskom.

"Moramo biti mnogo koncentrisaniji. Biće jako teška utakmica sa Danskom. Dobili bismo puno na samopouzdanju da smo pobedili Brazil. Ovako, nismo mnogo izgubili", kazao je Bošković.

Srpska rukometašica Kristina Liščević rekla je da je ponosna na svoju ekipu što je dala sve od sebe protiv Brazila.

"Ponosna sam na svoju ekipu. Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu i maksimalno posvetimo meču sa Danskom. Nadam se da će biti bolje. Moramo biti maksimalno koncentrisane na njihovog srednjeg beka od koga počinju sve akcije i brzo se vraćati u odbranu i pokušati da zaustavimo njihove kontranapade", rekla je Liščević.

Selektor Brazila Morten Soubak rekao je da je bilo teško pobediti domaćina takmičenja.

"Srećan sam zbog pobede protiv reperezentacije Srbije. Teško je bilo ostvariti trijumf nad domaćinom i to u Nišu, jer je Srbija jedna od najboljih svetskih ekipa", rekao je Soubak.

Srbija će protiv Danske igrati danas od 20.15 u niškoj hali Čair.

Beta

Pogledajte još