Mirosavljevu izmakla bronza u poslednjem hicu

BEOGRAD, 19. jula 2009. (Beta) - Reprezentativac Srbije u streljaštvu Nemanja Mirosavljev osvojio je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Osijeku u disciplini trostav malokalibarska puška (tri puta 40 metaka), a bronzanu medalju izgubio je u poslednjem hicu.

Mirosavljev je pre poslednjeg hica imao 1,1 krug prednosti u odnosu na nemačkog reprezentativca Julijana Justusa, ali ipak nije uspeo da osvoji bronzanu medalju, pošto je u poslednjem, 10. hicu pogodio 8,3, a Justus 9,9.

"Pokušao sam da se isključim, da ne slušam šta se dešava, ali nisam uspeo. Znao sam da imam prednost u odnosu na Justusa, koji je gađao pored mene, ali sam požurio sa poslednjim hicem i na kraju je bilo loše", rekao je Mirosavljev.

"Na prethodnom EP u Granadi 2007. godine osvojio sam bronzu poslednjim hicem, a ovde sam je na taj način izgubio. Žao mi je jer sam do tada odlično gađao, sa pete pozicije sam se probio na treću i nadoknadio veliki zaostatak, ali sam završio na najnezahvalnijoj poziciji za svakog sportistu - četvrtom mestu", dodao je on.

Reprezentativac Mađarske Peter Šidi osvojio je zlatnu medalju sa 1.269,7 krugova, dok je srebro osvojio Tomas Farnik iz Austrije sa 1.268,1 krugova.

Reprezentativac Srbije Stevan Pletikosić takmičenje je završio na 16. mestu sa 1.157 krugova, a Dragan Marković na 30. poziciji sa 1.156 krugova.

Mirosavljev, Pletikosić i Marković su ranije danas osvojili bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji u disciplini trostav malokalibarska puška.

Pogledajte još