Vehabija Mirza Ganić preti Rasimu Ljajiću

Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio je prošle sedmice Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakona čiji je predlagač ministar Radončić, kojom se predvidja krivična odgovornost i kazne za gradjane BiH koji protivzakonito organizuju odlaske u strane paravojne ili parapolicijske formacije.

Devetnaestogodišnji Mirza Ganić koji se u Siriji bori na strani pobunjenika i koristi ratničko ime Ebu Šehid, postavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije ministara Ljajića i Radončića uz natpis "Prostitutke Zapada".

"Ovo su izdajnici islama i kafiri (djavoli), ljudi koji traže da se zabrani ono što je Allah naredio 'Dakle, traže uvodjenje 'zakona' koji će zabraniti odlazak u džihad.

Oni bi da mi sedimo dok Umet krvari. Ništa od toga. Kad svoje namere sprovedu u delo možda i ispoštujemo da ne ratujemo u drugim državama. Ostaju nam naša Bosna i Srbija. Radujte se Radončiću i Ljajiću. Možda vi budete ti koji su pokrenuli džihad na Balkanu", napisao je Ganić.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je prošle sedmice agenciji Beta da se zalaže da organizovani odlazak srpskih državljana na poprišta sukoba, poput Sirije, bude tretiran kao krivično delo.


Beta
Foto: Facebook

Pogledajte još