Potukli se mladi vaterpolisti Srbije i Hrvatske

BEOGRAD, 19. jula 2009. (Beta) - Mladi vaterpolisti Srbije pobedili su Hrvatsku sa 7:6, u utakmici četvrtog kola turnira u Gružu, a meč je obeležila tuča igrača u bazenu, preneli su hrvatski mediji.

Kako je preneo hrvatski sajt Indeks (Index.hr), do tuče je došlo pet sekundi pre kraja utakmice pri vođstvu reprezentacije Srbije od 7:5, zbog čega su sudije na kratko prekinule meč.
To je bio prvi poraz Hrvatske na turniru.

Mediji navode da je incident izazvao golman selekcije Srbije Vojislav Mitrović, koji je, kako se navodi, dva puta rukom udario kapitena domaće selekcije Marka Macana, kao i da su selektori ekipa Dejan Joković i Hrvoje Šestak sprečili da dođe do većeg incidenta.

Golman Mitrović je isključen, a mediji navode da ga je selektor "orlova" žestoko kritikovao zbog incidenta. Isključenje je zaradio i rezervni golman Srbije Jovanović, jer je uskočio u bazen nakon incidenta.

Na turniru u Dubrovniku učestvuju reprezentacije Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Slovačke i Mađarske, u čijem sastavu su vaterpolisti rođeni posle 1993. godine.

Pogledajte još