Rakija Fest u Mikser House-u: Program

Rakija Fest kao jedinstveni festival i najznačajnija manifestacijama o rakijama kod nas kao i u Evropi, svojim VII sajmom, otpočinje saradnju sa Mikser Housem koji se sa svojim sadržajima, idejama i potpuno inovativnom formom prostora, savršeno uklapa u koncepciju Rakija Festa.

U jedinstvenom prostoru Mikser House-a, najvećeg balkanskog dizajn centra, nakon prvog dana Rakija Festa, u subotu 14.12.2013. biće organizovana zabava za sve izlagače i posetioce – Rakija Party.

U terminu od 20 do 22h održaće se DJ jazz & funky veče, a na izlagačkim štandovima će biti dozvoljena slobodna prodaja rakija na čašu, svim zainteresovanim posetiocima.
Kako je ovogodišnji Rakija Fest u srcu Savamale, novog beogradskog kreativnog distrikta i svojevrsne turističke atrakcije, osim tradicionalnih posetilaca, očekujemo mnogo nove publike i veliki broj stranih gostiju.

(old_image)

U nedelju, 15.12., svoje ocene o rakijama davaće Veseli žiri koji će činiti glumci Branislav Trifunović i Goran Jevtić, kao i ballerina Sonja Vukićević i Ivan Lalić, direktor Mikser Housea.
Tradicionalno, pre samog festivala, održano je stručno ocenjivanje rakija -BEOGRADSKI POBEDNIK.

Petnaest članova žirija ocenjivali su 50 uzoraka i odabrali Beogradskog pobednika – najbolju srpsku rakiju za sezonu 2013/14 koji će svečano biti proglašen na VII Rakija festu.
Kao i prethodnih godina, za izbor Beogradskog pobednika uzimane su samo rakije kupljene u maloprodaji kako bi se ocenio objektivan kvalitet tih proizvoda. U izboru su se našle rakije od tradicionalnog voća – šljive, jabuke, dunje, kajsije, viljamovke, maline, loze, kao i znatan broj travarica i slatkih i gorkih likera.

Pored rakija koje se mogu naći u maloprodaji, ocenjivane su i one kojih nema na policama, a uzorke su proizvođači dostavili organizatoru. I ovde su se našle rakije od tradicionalnog voća, kao i dosta slatkih likera.

(old_image)

Osim proglašenja najboljih rakija, na VII Rakija Festu biće nagrađeno i najbolje rešenje za etiketu flaše dunjevače, zvaničnog suvenira Grada Beograda za 2014. godinu.
Kao i prethodnih godina, festival se održava pod pokroviteljstvom Privredne Komore Srbije i uz podršku Turističke organizacije Beograda sa ciljem proširivanja ponude za strane turiste i pozicioniranjem Beograda kao City Break destinacije. Organizator festivala je Rakia Bar, poznati domaći franšizni koncept.

PROGRAM VII RAKIJA FESTA

SUBOTA 14.12.2013.

15.00h SVEČANO OTVARANJE FESTIVALA

16.00 – 16.45h STRUČNO PREDAVANJE: TEMA: Bezbednost hrane i pića kroz standarde menadžmenta sistema - HACCP, BRC, IFS, ISO 22000, FSSC 22000 PREDAVAČ: Dragan Vitezović, Vitezović Consulting, Beograd - vodeći ocenjivač sertifikacionog tela Bureau Veritas za HACCP, ISO 22000 i FSSC 22000 i food-safety expert IFC Svetske banke .

(old_image)

17.00 – 17.45h STRUČNO PREDAVANJE: TEMA: Značaj pakovanja - primeri iz prakse i trendovi u 2014. PREDAVAČ: Slobodan Jovanović Coba, Brand Consultant, Coba&Associates Beograd.

18.00 – 19.00h IZBOR POBEDNIČKOG REŠENJA ETIKETE „BEOGRADSKA RAKIJA“ ŽIRI: Aleksa Dmitrović (kreativni direktor), Slavimir Stojanović (grafički dizajner), Slobodan Jovanović Coba (grafički dizajner), Lena Nešić (dipl. fotograf), Maja Lalić (arhitekta).

20.00 – 22.00h MUZIČKI PROGRAM: DJ veče jazz&funky

(old_image)


NEDELJA 15.12.2013
.

17.00 – 18.00h VESELI ŢIRI – IZBOR NAJVESELIJEG IZLAGAČA ŢIRI: Branislav Trifunović (glumac), Sonja Vukićević (balerina), Ivan Lalić (direktor Mikser House-a), Goran Jevtić (glumac)

18.00 – 19.00h DODELA DIPLOMA ZA OCENJENE RAKIJE - IZBOR „BEOGRADSKOG POBEDNIKA“

19.30 – 20.00h NAGRADNA IGRA – PROGLAŠENJE DOBITNIKA NAGRADNE IGRE ZA POSETIOCE

Pogledajte još