Pregled štampe za 20. jul

BEOGRAD, 20. jula 2009. (Beta) - Dnevni listovi danas najviše pišu o povratku srpskih turista iz Egipta koji su preživeli tešku saobraćajnu nesreću, padu nataliteta i budžetskim teškoćama u Srbiji.

BLIC - "Svuda oko nas bila je krv i jeziva tišina", priča za list jedan od preživelih srpskih turista o nesreći u Egiptu Ivica Nešić. O porastu broja obolelih od novog gripa u zemljama EU u tekstu "Strah da neće biti dovoljno vakcina". O mogućoj novoj koaliciji u tekstu "Tadić hoće novu vlast sa Dačićem i Ljajićem".

VEČERNJE NOVOSTI - "Sve nas je manje", o padu nataliteta u Srbiji. O povratku preživelih turista iz Egipta u tekstu "Zanemeli u svom bolu". "Amerikance sam poslao na Mesec", kaže za list konstruktor Apola 11 Milojko Vučelić.

DANAS - "Socijalistima tema EU, Milošević je prošlost", kaže za list predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović. 'Pet agencija izgubilo licencu", o prijavama protiv turističkih agencija. 'Pare nisu problem, para ima", tekst govori o tome da ekonomska kriza u svetu nije pogodile neke od najbogatijih fudbalskih klubova.

POLITIKA - "Šestoro povređenih stiglo u Srbiju", o povratku turista iz Egipta. O budžetskim i ddrugim ekonomskim zajedničkim problemima u regionu u tekstu "Ista muka Srba i Hrvata". O maržama poslovnih banaka u Srbiji u tekstu "Šarene rate i kamate". "Više ne puše kao Turci", o stupanju na snagu novog zakona o zabrani pušenja u Turskoj.

Pogledajte još