Pronađena 2 "izgubljena" filma Pitera Selersa

Reč je o dva 30-minutna filma - "Smrt trgovačkog putnika" (Death of a Salesman) i "Nesanica je dobra za vas" (Insomnia Is Good For You), koje je Selers snimio 1957. godine kada je pokušavao da se probije na filmu.

Filmski studio u kojem su snimljeni zatvoren je pre više godina, a kutije s rolnama pronađene su 1996. pored jednog kontejner. Osoba koja ih je tada našla uzela ih je radi ambalaže i ubrzo i sama na njih zaboravila. Tek nedavno, prilikom renoviranja kuće, shvatila je da poseduje pravo filmsko blago.

U vreme kada je Selers snimio ova dva kratkometražna filma već je bio velika radio zvezda, ali je tek trebalo da se dokaže na filmu.

Selers je slavu stekao na BBC-u sa radio komedijom "Gan Šou". Njegova sposobnost da govori sa različitim akcentima (francuski, indijski, italijanski, američki, nemački), zajedno sa talentom da prikaže niz likova u komičnom obliku, doprineli su njegovom uspehu i donele mu nacionalna i internacionalna priznanja i nagrade.

Široj publici je najpoznatiji po ulozi inspektora Kluzoa u serijalu filmova "Pink Panter", ali i po ulogama u filmovima "Dr Strejndžlov", "Lolita" i "Postojati tamo".

Pronađeni filmovi, u kojima Selers glumi po nekoliko komičnih likova, biće prikazani na Sautend filmskom festivalu u maju 2014. godine, prenose britanski mediji.


Beta

Pogledajte još