Inter poražen od Klub Amerike

STENFORD, 20. jula 2009. (Beta-AP) - Fudbaleri meksičke Klub Amerike pobedili su milanski Inter sa 6:5 posle boljeg izvođenja penala na prvoj utakmici premijernog prijateljskoj turnira - Svetskog fudbalskog izazova.

Regularni tok završen je rezultatom 1:1, pošto je Klub Amerika povela golom Juana Karlosa Silve u 51. minutu, a Inter preko Ivana Kordobe stigao do izjednačenja u 61. Klub Amerika je u penalima pobedila sa 5:4.

Svetski fudbalski šampionat se igra u šest gradova SAD, a pored Klub Amerike i Intera na njemu će učestvovati i Milan i Čelsi. Nijedan tim, ipak, nije mu posvetio najveću pažnju, barem sudeći po sastavima.

Inter je tako duel sa Klub Amerikom počeo sa inače trećim golmanom Vidom Belecom, Slovencem koji je u junu proslavio 19. rođendan. U startnoj postavi nisu bile ni dve najveće zvezde milanskog tima Zlatan Ibrahimović i Havijer Zaneti.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković igrao je prvo poluvreme.

Fudbaleri oba tima su po završetku regularnog toka meča počeli da menjaju dreseve, nesvesni da meč nije gotov, već da će se izvoditi i penali.

Trener Intera Žoze Morinjo bio je zadovoljan posle utakmice, iako je njegova ekipa poražena uprkos ulozi apsolutnog favorita.

"Niko se nije povredio", pojasnio je Portugalac, koji je Inter prošle sezone predvodio do četvrte uzastopne titule šampiona Italije.

Klub Amerika je, sa druge strane, sezonu u meksičkoj Primeri završila na osmom mestu, a titulu prvaka poslednji put je osvojila 2005. godine.

Sadašnji šef stručnog štaba meksičkog tima Hesus Ramires u tim je došao u februaru kada je postao peti trener ekipe u periodu od godinu dana.

Pogledajte još