SRAMOTA: Kažnjen zbog brige o psima lutalicama, mora u zatvor jer nema para da plati kaznu

"Nezaposlen sam i nemam da platim 2.500 dinara, pa ću izabrati trodnevni zatvor - kaže Kulić. - Ogorčen sam jer bih u nekoj drugoj sredini za humano postupanje prema životinjama u najmanju ruku bio pohvaljen, a možda i nagrađen. A ovde me kažnjavaju jer sam zbrinuo povređene pse lutalice, bukvalno odvajajući od usta."

Kulić kaže da su nevolje počele spočetkom jula ove godine, kada je u njegovo domaćinstvo u Lozničkoj ulici u Zrenjaninu došao komunalni inspektor nakon prijave komšije. Inspektor je tada zapisnički konstatovao da Kulić, pored svoja tri psa, drži još dva i da je reč o lutalicama.

To je bilo dovoljno za prekršajnu prijavu, jer propisi u Zrenjaninu dopuštaju držanje do tri psa, sve preko toga je prekršaj. Osim toga, mesto gde se drže psi mora biti udaljeno bar 20 metara od susednog stambenog objekta. Slučaj je završio pred Prekršajnim sudom, a Kulić je oglašen krivim uz novčanu kaznu.

"Nemoćan sam da bilo šta učinim, ali me ova kazna neće sprečiti da i dalje zbrinjavam povređene životinje kao i svih ovih godina" ističe Kulić.

On kaže da za sada niko nije reagovao povodom slučaja njegovog kažnjavanja, osim Monike Brukner iz Društva za zaštitu životinja iz Đurđeva, koja ga je bezrezervno podržala. Sa Bruknerovom i njenim azilom za životinje Nenad intenzivno sarađuje.

Da neće odustati, uverili su se prekjuče i u veterinarskoj ambulanti, gde je na pregled doneo mačku kojoj je neko amputirao zadnju desnu nogu.

"I ovu macu niko neće hteti da prihvati zbog hendikepa, pa će sigurno ostati u našem domaćinstvu" veli humani Nenad, koji ne odustaje od spasavanja životinja, iako u njegovom tročlanom domaćinstvu ne rade ni on ni supruga.

Izvor: Blic

Pogledajte još