Radonjić: Utakmica s Laboralom ima rezultatski značaj

Zvezda nema šanse da se plasira u Top 16 fazu Evrolige, dok je Laboral već obezbedio plasman, tako da meč crveno-belima može da donese nešto lakšu grupu u Evrokupu.

"Utakmica ima rezultatski značaj, jer želimo da osvojimo peto mesto u grupi, što nam omogućava bolji status u Evrokupu. Ali, i da nije tako, ozbiljno bismo se spremali za meč", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Zvezda ima problema sa povredama, naročito u unutrašnjoj liniji, a Radonjić je priznao da tim nije u idealnoj formi.

"Nismo baš u idealnom statusu, ali uz podršku navijača želimo da odigramo još jednu dobru utakmicu u Evroligi i savladamo špansku ekipu", kazao je trener.

Zvezda je prošle nedelje porazom u Atini izgubila šanse za plasman u Top 16, dok je u ponedeljak pobedila Zadar uz veliki napor.

"Nedovoljan broj igrača na određenim pozicijama nam nije omogućio da relaksiramo ekipu kako treba. Protiv Panatinaikosa i Zadra smo odradili dosta dobar posao, ali je potrošnja igrača mnogo veća, i kako vreme bude odmicalo, biće sve teže raditi", rekao je Radonjić.

Zvezda je u prvom delu takmičenja pobedila Laboral u gostima, ali je trener crveno-belih rekao da se njihov rival od tada popravio.

"Laboral je od duela u Vitoriji napravio strahovit iskorak. Plasirali su se među 16 ekipa, što je bilo za očekivati, iako ove godine imaju slabiju ekipu nego ranije. To je ekipa koja ima visok kvalitet i zasluženo je u Top 16", rekao je Radonjić.

On nije želeo da pričao o eventualnim pojačanjima, rekavši da je tim koncentrisan samo na sutrašnju utakmicu.

Konferencija za novinare u Areni trajala je oko 10 minuta, a njoj je prisustvovao znatno manji broj novinara nego ranije.

Ulaznice su i dalje u prodaji, a uprava crveno-belih pozvala je navijače na fer i sportsko navijanje.

Meč u Areni počinje u 18.45, a kapije se otvaraju dva i po sata ranije.

Beta

Pogledajte još