Bošković: Ovaj tim je naše blago

"Ova utakmica je bila dostojna finala. Kao što preksinoć nismo tugovali posle poraza od Brazila, tako večeras nećemo se puno radovati zbog pobede. Mi se spremamo za osminu finala i to je to. Mislim da je publika koja je došla večeras u Čair i pored malih ekrana zadovoljna", rekao je Bošković nakon meča.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u sredu u Nišu selekciju Danske sa 23:22 (12:12) u četvrtom kolu Svetskog prvenstva.

Bošković je kazao da ekipa i posle ove utakmice ima "rezervu", kao i da igračice imaju veliku želju.

"Vi ne možete da zamislite kakva je to želja. Ja to nisam doživeo, a dugo godina sam u sportu, u rukometu. Iz te velike želje, videli ste večeras, tih zadnjih 10 sekundi Filipović je šutnula. Trudimo se da smanjimo broj grešaka, trude se i devojke. Treba i vi da im pomognete. Njih podržite. Ako nešto imate, kažite meni. Imam sjajne devojke, počev od kapitena do najmlađe Jovane Risović", kazao je Bošković.

On je podsetio da Srbija do prošle godine nije pobeđivala na velikim takmičenjima.

"Nikoga nikada nije pobedila na Evropskim prvenstvima. Mi smo prošle godine napravili veliki rezultat, pa smo možda zaintrigirali naciju. Ova repezentacija će sigurno igrati još šest-sedam godina zajedno. To je blago i treba da ih sačuvamo", rekao je Bošković.

Na pitanje koga bi voleo u osmini finala, selektor Srbije je naveo da bi voleo da izbegne Holandiju.

"Ja lično sam hteo da izbegnem Holandiju. Nama oni ne odgovaraju, jer su nas četiri puta do sada pobedile. Koreja ili Francuska “ nebitno", rekao je Bošković.

Selektor Danske Jan Pitlik složio se sa Boškovićem da je meč bio dobar.

"Bili smo bolji u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku poklekli. Ovo je meč za odrastanje moje ekipe i priprema za Svetsko prvenstvo gde smo mi domaćini. Verujem da možemo da pobedimo Brazil sa dva gola razlike", kazao je Pitlik.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.