Kako izgleda idealno žensko lice muškarcima, a kako ženama?

Escentual.com

U istraživanju kozmetičke kompanije escentual.com od muškaraca i žena je zatraženo da naprave savršeno žensko lice koristeći se nekim od najlepših žena na svetu.

Rezultati su pokazali da muškarci preferiraju plavu kosu, pune usne i jake jagodice ali isto tako i mali nos, manje istaknuto čelo i tanke obrve.

Sa druge strane, za žene je ženska lepota oličena u crnoj kosi, istaknutijem nosu i čelu, jakim obrvama i užoj koštanoj strukturi.

Najpopularnije crte lica za muškarce je bila plavakosa pozajmljena od Šakire, minijaturni nos Mirande Ker, čelo Dženifer Aniston i jagodice Anđeline Džoli kao i njene pune usne.

Žene su se pak odlučile za dugu sjajnu kosu Fride Pinto, prefinjene jagodice Kire Najtli, bujne obrve Kare Delevinji, jak nos Blejk Lajvli i usne Skarlet Johanson.

„Ove dve slike pokazuju koliko su različiti ideali muškaraca i žena kada je u pitanju žensko lice, a ono što je interesantno da su lica sačinjena od žena različitih godina – tridesetosmogodišnja Anđelina Džoli je bila izbor muškaraca kada su jagodice u pitanju dok su žene odabrale dvadesetjednogodišnju Karu Delevinj“, izajvio je predstavnik sajta koji je naručio istraživanje.


Daily mail / B92
Foto: Escentual.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.