Radniku menjačnice ukrali 57.000 evra

Spektakularna pljačka dogodila se prekjuče na Novom Beogradu, u neposrednoj blizini Tržnog centra "Ušće“. Za svega tridesetak sekundi, trojica maskiranih razbojnika na parkingu ispred sedišta Hipo banke otela su od radnika menjačnice oko 57.000 evra, nakon čega su pobegli koristeći lažna rotaciona svetla, kupljena najverovatnije na buvljaku.

"Na meti razbojnika našao se Božidar P, radnik menjačnice, koji je izašao iz banke u kojoj je preuzeo 50.000 evra i 10.000 američkih dolara za potrebe menjačnice. Pare su se nalazile u rancu, a kad je Božidar ušao u svoju "tojotu“, iznenada su pritrčala trojica maskiranih razbojnika, koji su u rukama držali čekiće", ispričao je za Kurir izvor blizak istrazi.

Iznenađeni radnik nije stigao ni da reaguje a jedan od razbojnika već je razbio staklo na suvozačevoj strani "tojote“.

"U deliću sekunde lopov je zgrabio ranac u kojem su se nalazile pare koje je prethodno Božidar preuzeo iz banke. Radnik menjačnice pokušao je da izađe iz vozila, ali drugi napadač je prišao i čekićem ga udario po ruci, nanevši mu lakše povrede. Nakon toga sva trojica su pobegla sa mesta napada", rekao je sagovornik Kurira.

Oni su otrčali do bele "škode oktavije“ i uz škripu guma munjevito pobegli.

"Da bi lakše pobegli, razbojnici su uključili rotaciono svetlo na "škodi“. Međutim, to nije bila policijska rotacija, već imitacija koja je najverovatnije nabavljena na buvljoj pijaci", rekao je naš sagovornik.

Radnik menjačnice Božidar P. u ovom napadu zadobio je lakše povrede, a beogradska policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

"TIPOVANO“?
Sagovornik Kurira smatra da je pljačka radnika menjačnice bila tipovana.
"Razbojnici su očigledno tačno znali kada će se Božidar P. pojaviti u banci da preuzme novac. Zbog toga proveravamo da li su možda imali pomoć iznutra", rekao je sagovornik Kurira.

Izvor: Kurir
Foto: Morguefile

Pogledajte još