Ako vam je dečko i kolega, pročitajte ovo

1. Budite profesionalni
Teško je održati dostojanstvo i profesionalizam sa kolegom koji vam je takođe i dečko. Međutim, to je zaista neophodno. Postavljanje granica na poslu će vam pomoći da budete profesionalni. I vi i vaš dečko morate da pristanete na uslove pod kojima ćete moći da radite zajedno.

2. Izbegavajte favorizovanje
Od trenutka kada zakoračite u kancelariju, oboje ste radnici jedne kompanije. Vaš cilj je da predano radite ka poboljšanju organizacje kao celine. To naročito važi ukoliko vam je dečko šef ili obrnuto. Nemojte da se ljutite ukoliko vam uputi konstruktivnu kritiku. Naučite da ego i ljubav ostavite izvan poslovnog prostora.

3. Ne forsirajte mišljenja
Postoji mogućnost da se sa nekim kolegom nećete najbolje slagati, a vašem dečku će biti baš prijatno sa tom osobom. To ne treba da vas brine. Ukoliko je moguće, pokušajte da sa tim kolegom izgradite bolji odnos. Međutim, ne očekujte da vaš dečko usvoji mišljenje koje imate o tom kolegi.

4. Izbegavajte sukobe na poslu
Svima je verovatno teško da glume i da se pretvaraju kada nešto nije u redu, međutim, ukoliko radite sa dečkom u istoj kancelariji, upravo to morate da uradite. Zaboravite na rasprave i nesuglasice koje ste imali i na poslu se ponašajte kao kolege. Ukoliko je to moguće, izbegavajte ga kada ste ljuti.

izvor: Super žena
Foto: Morguefile

Pogledajte još