Najšokantnija knjiga o vaspitavanju dece: Sedite na njih i udarajte ih. Potpuno ih porazite (VIDEO)

Autori Majkl i Debi Pirl preporučuju roditeljima da decu tuku šibama, lenjirima i remenjem da bi njihovu volju potpuno podredili svojoj.

Ovu knjigu kupuju većinom evangelisti, a u njoj se može pročitati da je za decu mlađu od godine dana "najbolja" brezova šiba ili lenjir od 30-ak centimetara, a za "vaspitanje" veće dece - veće šibe ili remen.

"Reč je o uvežbavanju dečijeg uma pre nego što nastane kriza: to je priprema za budućnost i bezrezervnu poslušnost", tvrde autori.

Troje dece do sada je umrlo u porodicama koje slede vaspitnu filozofiju autora ove knjige.

Najekstremnija knjiga koju su američki konzervativni hrišćani ikada objavili

Autori udaranje dece ne smatraju kaznom već tvrde da potčinjavanje i zlostavljanje zapravo štiti decu, jer preventivno sprečava postupke zbog kojih bi deca mogla biti kažnjena?!

Za buntovniju decu preporučuju "nultu toleranciju".


"Primenite svu potrebnu silu da ih (decu) stavite na njihovo mesto. Ako treba da sednete na njih i udarate ih - ne ustručavajte se. I činite to dok se ne predaju. Potpuno ih porazite”
, pišu Pirlovi.

Osporavani autori pravdaju se da njihova knjiga nikako ne može navesti čoveka da postane nasilan, ali u javnosti se smatra da je to najekstremnija knjiga koju su američki konzervativni hrišćani ikada objavili.

Evangelistička verska zajednica, kako se čuje među kritičarima, odobrava fizičko kažnjavanje.

Jedan od autora - Majkl Pirl - pastor je u Tenesiju i prvo izdanje knjige objavio 1994. godine.

Knjiga je brzo postala popularna među fundamentalistima i raznim verskim organizacijama, odmetnutim od dominantne hrišćanske kulture.

Mnogi hrišćani, ateisti i razni aktivisti bore se za trajnu zabranu te knjige, a inicijativa se proširila i u Evropu. Pokrenuto je nekoliko peticija i skupljeno nekoliko stotina hiljada potpisa.

Veliki izdavači ne žele da prodaju tu knjigu, a mnogi distributeri uklonili su se iz svoje ponude na internetu.

Blic

Pogledajte još