VENČAVAJU SE SAMO ZBOG POKLONA: Najkraći brakovi svetskih zvezda!

Da li je u brak teže stupiti ili iz njega izaći? Sudeći prema nekim poznatim ličnostima koji su se razveli u rekordno kratkom roku, izgleda da razvod i ne predstavlja preveliku mudrost.

Lepa glumica Pelin Karahan (29) iz serije “Sulejman veličanstveni” nakon dve godine braka razvela se od supruga Erdinka Bekiroglua za samo desetak minuta, koliko je trajala brakorazvodna parnica. U zahtevu za razvod glumica je napisala da je razlog “potpuno neslaganje karaktera i životnih filozofija, dugotrajan život u sukobima i teškim svađama kao i brojni, ali uzaludni pokušaji da se pomiri sa suprugom”. Pošto se Pelin odrekla podele imovine, par nije imao oko čega da se spori pa je sve rešeno u rekordnom roku.

Najbrža brakorazvodna parnica bila je ona između Bernieja i Slavice Eklston. Slavica je došla na sud, a razvod je usledio za manje od jednog minuta, tačnije 58 sekundi.

Brz i jednostavan sudski razvod imali su i pre pet godina Madonna i reditelj Gaj Riči. Par je bio u braku osam godina, a na sudu u Londonu brakorazvodna parnica trajala je manje od četiri minuta. Sve svoje želje i uslove tadašnji supružnici su stavili na papir i predali svojim advokatima pa je sudiji preostalo samo da ih proglasi razvedenim.

Madona je u zahtevu za razvod napisala da ga podnosi zbog “nerazumnog ponašanja svog supruga”, a Gaj joj je uzvratio tako što je izjavio da se u baraku osećao kao u “tv sapunici” i džentlmenski je odbio Madoninu ponudu od 20 miliona funti. Pop kraljica je dobila puno starateljstvo nad decom, a on pravo da ih viđa i sa njima provodi praznike.

Medijski magnat Rupert Mardok (82) pre mesec dana se razveo od 38 godina mlađe Vendi Deng, sa kojom je bio u braku 14 godina. Ostavio joj je stan u Njujorku i kuću u Pekingu, a za sebe je zadržao imanje u Kaliforniji i vinograd. Njihova parnica je trajala oko šest meseci, a po završetku procesa srdačno su se zagrlili. Za razliku od Vendi, Mardok je prvoj supruzi morao da isplati 1,7 milijardi dolara.

I brak između glumca Toma Kruza i njegove koleginice Kejti Holms, okončan je prilično bezbolno, samo nedelju dana nakon što je Kejti podnela zahtev za razvod.

Slučaj razvoda braka između Mela i Robin Gibson iz 2009. godine ostao je upamćen i po tome što je glumac sada bivšoj supruzi morao da isplati čak 425 miliona dolara.

Pop zvezda Britni Spirs biće zapamćena i po jednom od najkraćih brakova. Ona i Džejson Aleksandar bili su u braku samo 55 sati.

Svetski rekord u braku koji je najkraće trajao drži jedan saudisjki dvadesetogodišnji mladoženja, koji se oktobra prošle godine venčao sa svojom suprugom, ali se pravo od matičara uputio u sud i zatražio razvod. Razlog razvoda je bio taj što mladini roditelji nisu pristali na njegov zahtev da mu supruga bude domaćica.

Izvor: Blic

Pogledajte još