fbpx

Top 10 pesama 2013. godine: Izbor Rolling Stone časopisa

Francuski roboti koji su dominirali radio-stanicama su opuštenom disko himnom iz sedamdesetih, šesnaestogodiše čudo koje dolazi sa okrutnih ulica Novog Zelanda, razjareni hop hop genije koji se hvata u koštac za rasizmom, kanadski rokeri koji prave art-disko muziku, HAIM, Drejk, Majl, Džastin...

"Muzika je u 2013. bila vrela mešavina inovacija i nejasnih granica među žanrovima", piše Rolling Stone. "Anarhija na hip-hop i pop listama kao i uzbudljiva nova enegija na elektro-dens i indi-rok sceni znatno su otežali sastavljanje liste sto najboljih pesama godine."

Na vrhu njihove liste ovoga puta (sasvim očekivano) našao se francuski duo Daft Punk hit "Get Lucky" skovao uz pomoć Farela Vilijamsa i Najla Rodžersa. Recenziju ovogodišnjeg albuma sastava Daft Punk "Random Access Memory", koju je za sajt B92 pisao Vladimir Skočajić, možete pročitati OVDE.

Celokupnu listu sto najboljih pesama u 2013. godini, prema mišljenju uredništva magazina Rolling Stone možete pogledati OVDE, a mi vam prenosimo deset prvih mesta.

Ne zaboravite da nam kažete u komentarima koja je vama najdraža pesma u čijem ste ritmu protutnjali kroz 2013. godinu.

1. Daft Punk feat. Pharrell and Nile Rodgers, "Get Lucky"

2. Lorde, "Royals"

3. Kanye West, “Black Skinhead”

4. Vampire Weekend, “Hannah Hunt”

5. Disclosure, “When a Fire Starts to Burn"

6. Parquet Courts, “Stoned and Starving7. Justin Timberlake, "Mirrors"

8. James Blake, "Retrograde"9. Drake, “Started From the Bottom”

10. Arctic Monkeys, "Do I Wanna Know?”

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.