Komedija je najbitnija

U domaće bioskope 22. jula stiže romantična komedija "Veridba" (The Proposal) sa Sandrom Bulok i Rajanom Rejnoldsom "pred oltarom". U nastavku rediteljka En Flečer objašnjava svoj susret sa komedijom, koja je za nju "najbitnija", a tu su i Sandra Bulok i drugi.

Element komedije jeste ono što je u zapletu filma "Veridba" privuklo En Flečer – rediteljku  filmova "Uhvati ritam" (Step Up) i "27 haljina" (27 Dresses), ali pre svega proslavljenu koreografkinju mnogih filmova, među kojima je i predivni "Down with Love".

- Mnogo volim komediju, ona mi je u srži. Komedija me čini najsrećnijom. Nakon što sam režirala "Uhvati ritam", moj cilj je bio da uradim jednu komediju. Ali, ne možete tek tako uskočiti u to. Morate prvo malo da se dokažete - kaže Flečerova, koja se prošle godine "dokazala" romantičnom komedijom "27 haljina". 

O trenutno najpopularnijoj zvezdi rom-com žanra Sandri Bulok, koja se čak i po prvi put obnažila za potrebe ovog filma, i njenom nešto mlađem partneru Rajanu Rejnoldsu, rediteljka Flečer kaže: 

- Ona je ženski genije za komediju. Niko joj nije dorastao. Oduševljena sam njenim profesionalizmom, talentom, umom i smislom za humor. I Rajan Rejnolds je potpuno jedinstven – kombinacija Džeka Lemona i Čevija Čejsa.
Lik Bulokove – Margaret Tejt, odnosno "grozna šefica", zaintrigirala je rediteljku: "Na početku filma Margaret odaje utisak umišljene žene od karijere koja se samo fokusira na posao, želi da dospe do vrha, i to je jedini cilj koji ima u životu, ali kada se malo udubite u njenu ličnost, shvatite da ona ima mnogo mana."

O Margaret Tejt priča i scenarista Piter Kjareli, koji je vidi kao veoma sposobnu direktorku. 

- Ali kao žena ona sve vreme mora da se ponaša kao da sve kontroliše kako ne bi delovala slabo. Ona je mnogo toga žrtvovala da bi bila ovoliko uspešna. Najbliskiji odnos koji ima u svom životu je njena veza sa asistentom. Lik Margaret je napisan onako kako se obično pišu muške uloge. Njima je dozvoljeno da budu kompleksni, neprivlačni, natmureni, teški, zabavni i duhoviti, a tako nisu obično opisivani ženski likovi - kaže Kjareli. 

Sandra Bulok je odmah bila planirana za ulogu Margaret i o tome kaže: "Stvarno je zabavno nju igrati, jer se ona nalazi u svima nama. Margaret uopšte ne pokušava da se izvini ili da ispravi bilo šta što je pogrešila. Ona ima posao koji treba da obavi i to će i učiniti. Ja se u tome u velikom delu pronalazim."

(old_image)- Ova žena odlazi u divljinu Aljaske sa svojim asistentom, sa kojim radi već tri godine ali ne zna ništa o njemu, ne zna čak ni odakle je poreklom. Zabavno je videti nju kako dolazi u malo mesto gde će se osećati kao "riba na suvom" - kaže Rajan Rejnolds, koji je godinama prijatelj sa Sandrom Bulok, koju većina u Holivudu zove jednostavno Sendi.

- Ubrzo shvatate da osoba za koju mislite da je dominantna, uopšte nije – Endru je taj koji je glavni - kaže Bulokova. "To čak iznenađuje i Margaret. Ona je toliko zavisila od njega u poslednjih par godina da bez njega ne može da obavlja svoj posao, zato mu i ne dozvoljava da napreduje u karijeri."

Pored Sandre Bulok i Rajana Rejnoldsa, u ovom filmu glume i Beti Vajt, Oskar Nunjez, Denis O’Her, Kreg T. Nelson, Meri Stinburgen i Mejlin Akerman.

Da li je ovaj film prava romantična/komična poslastica za ovo leto ili ne?! Hm, proverićemo... Inače, Sandra Bulok će u septembru nastaviti svoj "romantično/komični napad" na američke bioskope filmom "All About Steve".

Katarina Milovanović

Pogledajte još