Poslanici uglavnom za legalizaciju bespravnih objekata

BEOGRAD, 20. jula 2009. (Beta) - Većina poslanika opozicionih i vladajućih stranaka u Skupštini Srbije saglasila se u ponedeljak da bi trebalo legalizovati sve bespravne objekate koji ispunjavaju zakonske uslove, a izgrađeni su do donošenja zakona o uređenju prostora i izgradnji.

Navodeći, tokom rasprave o setu zakona iz urbanizma i građevine, da je rušenje nedopustivo, šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da se mora naći rešenje za bespravno izgrađene objekte.

Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milisav Petronijević takođe se založio da se prihvati zahtev beogradskih vlasti i omogući legalizacija svih objekata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera (PUPS) Siniša Stamenković kazao je da će ta stranka podržati Predlog zakona o uređenju prostora i izgradnji samo ako se dozvoli legalizacija svih objekata na zakonom propisan način.

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić kazao je novinarima u Skupštini da je za njega prihvatljiva svaka legalizacija objekata za koju postoje zakonski osnovi.

Pogledajte još