Da li je konačno otkriveno šta je zajedničko Vladi Georgievu i Željku Joksimoviću?

Vlado Georgiev je apsolutno usamljen u svom ratu protiv tabloida. Bez obzira na to da li govorimo o novinama, televiziji, online magazinima. I apsolutno je u pravu. Najfascinantnija je njegova doslednost u odluci da ostane "na drugoj strani" i da pokaže da se i bez saradnje sa tabloidima može i uspeti i opstati na šoubiz sceni koja je, na žalost, pupčanom vrpcom vezana za ovu vrstu medija.

Utisak je da je baš to nepristajanje na igru ono što tabloide najviše iritira pa Georgieva, koji je za njih godinama nedostupan i "van dometa", uhode, prozivaju, odnedavno i postavljaju ozbiljne dijagnoze.

U poslednjem obračunu sa autorom emisije "Paparazzo lov", Vlado ponovo pokazuje da ne preza od "svemoćnih" i u otvorenom Twitter dijalogu zadobija ogromnu podršku većine koja je pratila ovaj sukob. Tek radi podsećanja, reč je o apsolutnom šampionu ove društvene mreže koga brati 160 hiljada ljudi. Za sada mu, među balkanskim zvezdama, niko nije ni blizu.

Ipak, u samom finalu žestokog obračuna, Vlado proziva bivšeg prijatelja Marka Kona pitajući ga - "Jadove jadni znaju li ti kući da si gej?". Njihov sukob je star nekoliko meseci i tiče se upravo "Lova". Šta se zapravo dogodilo među njima nije bitno za ovu priču ali pitanje koje Vlado postavlja Konu (ili bilo kome drugom) jeste problematično. Da li je želeo da kaže da su gejevi jadni samim tim što su to što jesu ili je Kon zapravo jadan jer od porodice skriva istinu o svojoj seksualnoj orijentaciji?

Tek neki od Vladovih pratilaca ovo su doživeli kao "obračun sa pederima" te pišu: "Vlado udri po pederima, majmunima i vaginama". I dok su "vagine" i "majmuni" metafore za paparaco lovce i hijene, ovo sa pederima nije sasvim jasno. Da li pevač i kantautor staje na čelo onih koji se bore protiv homoseksualaca ili se u žaru rasprave nije vodilo računa o izboru reči?

Ukoliko je prvi deo pitanja tačan, onda Vlado Georgiev i njegov najveći konkurent na muzičkoj sceni (mediji ih dugo vremena tako predstavljaju) Željko Joksimović (slučaj Fifi) imaju nešto zajedničko. Odnos prema neheteroseksualnima. Ostaje da vidimo da li će predstavnici LGBT organizacija reagovati na ove izjave odnosno da li će Vlado objasniti šta je želeo da kaže budući da mu govor mržnje i predrasuda nikako ne stoji.

M.Š

Pogledajte još