Partizan želi još jednu ubedljivu pobedu nad Rilom

BEOGRAD, 20. jula 2009. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović istakao je da će njegova ekipa i na utakmici u utorak sa Rilom dati svoj maksimum, iako je plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona praktično već obezbedila na prvom meču.

"Rezultat prvog meča nam govori ko ide dalje, ali nas interesuje samo još jedna pobeda. Očekujemo dobar meč i da ćemo uživati u igri kao i na prvom susretu u Velsu", rekao je Jokanović na današnjoj konferenciji za novinare na klupskom stadionu.

Nedostatak motiva, prema rečima Jokanovića, ne bi trebalo da bude problem za "crno-bele", iako su Ril u gostima savladali sa ubedljivih 4:0.

"Ovo je, ipak, otvaranje sezone na našem stadionu i treba da odradimo dobar meč i budemo ambiciozni i koncentrisani. Očekujem naravno i da navijači dođu u što većem broju na naš stadion i pozdrave ovu ekipu", kazao je trener "crno-belih".

Jokanović je rekao i da u startnoj postavi neće biti većih promena u odnosu na tim koji je igrao u Rilu. Odsustvo pritiska, ipak, Jokanoviću će poslužiti da polako u formu uvodi petoricu fudbalera koji su na Evropskom prvenstvu u Švedskoj predstavljali mladu reprezentaciju Srbije.

"Umor tih igrača i jeste trenutno najveći problem za Partizan i njega ćemo morati da rešavamo u hodu, ali nam rezultat iz prve utakmice sa Rilom omogućuje da se pripremamo što bolje i da njihovu formu polako dovodimo na najviši nivo", ocenio je Jokanović.

Kapiten Partizana Nenad Đorđević ocenio je da bi drugi duel sa Rilom "crno-belima" mogao dobro da posluži kao priprema za naredne faze takmičenja u kojima će njegov tim igrati sa znatno kvalitetnijim protivnicima.

"Imamo povoljan rezultat iz prvog meča, ali smo se pripremali kao i za tu utakmicu. Daćemo svoj maksimum i nadam se i gol više nego na prvom susretu kako bismo napravili lepu uvertiru za ono što nam sledi u daljem toku takmičenja", naveo je Đorđević.

Drugi duel Partizana i Rila igraće se sutra od 20.45.

Pogledajte još