Sicilija: Uhapšena familija šefa Koza nostre

Na Siciliji su danas uhapšeni članovi bliske porodice odbeglog "bosa bosova" sicilijanske mafije Matea Mesine Denara, u okviru jedne od najznačajnijih operacija na Siciliji za više godina, saopštila je policija.

Danas je uhapšeno ukupno 30 osoba u okolini mesta Trapani na zapadu Sicilije u opširnoj operaciji pod nazivom "Težak udarac" na vođstvo mafije, blisko njenom odbeglom bosu, prenela je agencija Rojters.

Mesina Denaro (50) nekada je bio poznat pod nadimkom "Plejboj Bos" zbog njegove ljubavi prema ženama, brzim automobilima i zlatnim satovima. Denaro je u bekstvu od 1993. godine.

On je na čelu sicilijanske mafije od 2006. kada je uhapšen Bernardo Provencano koji je gotovo četiri decenije bio begunac.

Policija je navela da veruje da su Denarova 43-ogodišnja sestra Patricija i ostali ugapšeni članovi njegove porodice održavali kontakte sa tim mafijaškim bosom i pomagali mu u vođenju te kriminalne grupe.

Uhapšeni su optuženi za pripadnost kriminalnoj grupi i iznuđivanje, povezano sa kontrolom niza građevinskih kompanija na Siciliji.

Policija je takođe konfiskovala imovinu, vrednu oko pet miliona evra, za koju se veruje da pripada odbeglom mafijaškom bosu i njegovoj porodici.

Izvor: Kurir
Foto: AP - Andrew Medichini

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.