Uhapšen muškarac koji je pretio Vučiću smrću: Zbog mene će Vlada da padne (VIDEO)

On je u više navrata slao poruke na telefone saradnika prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, u kojima mu je ozbiljno pretio. Pored ostalog, u porukama je navodio da će „kada se Vučić vrati iz Brisela, postaviti 14 kilograma ekploziva u stranku“ i tako ga ubiti.

"Kako gospodin Vučić spava", bila je jedna, od mnogih pretnji koje je upućivao ovaj Smederevac.

Preteći „esemesovi“ su prosleđeni policiji i operativci su obavili identifikaciju pošiljaoca. Policija je u Smederevu obavila i pretres kuće osumnjičenog, a našli su i oduzeli više telefona i laptopova, u kojima su nađene preteće poruke.

Tokom pretresa, osumnjičeni Cvetković je pred policijskim službenicima ponovio pretnje koje je upućivao vicepremijeru Vučiću. Njemu je, po nalogu zamenika javnog tužioca, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku će biti sproveden Osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

POGLEDAJTE ŠTA JE GOVORIO ČOVEK KOJI JE PRETIO VUČIĆU

Na Jutjubu se pojavio snimak kako Aleksandar Cvetković priča šta će sve da uradi.

- Izbačen sam iz Vazduhoplovnog saveza Srbije jer sam, po njihovim rečima, brukao zastavu i grb Srbije, jer sam bančio po klubovima u Rusiji na Evropskom prvenstvu - siktao je Cvetković. - Ocrnjen sam najstrašnije od ljudi iz ekipe, koji su trebali da štite moj interes. Ja sam atomska bomba. Može da se desi da Vlada u Srbiji padne zbog mene! Dao sam intervju koji sigurno neće biti objavljen. Sto odsto, jer se time ljulja Vlada. Narod stoji iza mene. Iza mene stoji 100.000 navijača Zvezde. Stoji 10.000 motorista, jer i ja vozim motor. Stoji 16.000 traktorista koji su dve nedelje blokirali ulice Srbije jer su opljačkani. Meni je život ugrožen. Ja možda do petka neću biti živ. Možda ću biti uhapšen. Imam gomilu neoborivih dokaza koje će moj advokat, ukoliko budem ubijen, proslediti Evropskim silama, jer u Srbiji mora pod hitno da dođe protektorat. Nema drugog rešenja. U medijima se čuje samo glas političara. Gde je glas druge strane? Daj da čujemo gospodina Hašima Tačija. Daj vidimo šta taj čovek kaže. Pitanje je dana kada će nastati sveopšti haos u zemlji.

Izvor: Novosti/foto: Beta/Miloš Miškov

Pogledajte još