Vujošević: Nekima teško padaju naše pobede

"Utakmica je bila adrenalinska. Čovek potroši određenu količinu energije unapred i to stiže na naplatu. Nisam dobro spavao, ali sam zadovoljan. Utakmica sama po sebi spada u letove koji se pamte. Ne bi bilo dobro da je izostao rezultat, ali je utakmica bila lepa, puna atraktivnih poteza i individualnih gestova igrača i preokreta", rekao je Vujošević.

Partizan je u četvrtak uveče pobedio Fenerbahče sa 79:77 i tako zadržao šanse da se plasira u Top 16. Ekspediciju crno-belih je na aerodromu dočekalo veća grupa novinara i nekoliko desetina navijača.

Partizan ima velikih problema sa povredama i brojem košarkaša koji mogu da igraju, a Vujošević je pohvalio njihov ratnički pristup.

"Publika je mogla da uživa, ali mi je drago što su na kraju više uživali navijači Partizana. Nije lako, ali ovi momci pokazuju karakter, ne štede se iako znaju da će možda igrati 39 minuta, ne kalkulišu i svaka im čast", rekao je Vujošević.

Fenerbahče trenira najtrofejniji evroligaški trener Željko Obradović, koji je nekada trenirao Partizan. Odmah posle sinoćne pobede, ljubitelji košarke, ali i pojedini mediji, na internetu su počeli da nagađaju da je trener turske ekipe "pustio" crno-bele.

"Pravo da vam kažem, oguglao sam više da dajem više bilo kakve komentare. Izgleda da nekima to (pobede Partizana protiv favorita) jako teško pada, što se vidi i po tim komentarima", rekao je Vujošević.

Osim Partizana, sinoć je u Evroligi odlično igrala i Crvena zvezda, iako je izgubila šanse da se plasira u Top 16.

"Ako je moguće kumulativno sagledati, igre ta dva srpska kluba su bile takve da zaslužuju da se makar jedan plasira u Top 16. Iako je u Crvenu zvezdu više uloženo finansija, a u Partizan neke druge energije, dođu ti neki lepi momenti koji ne traju dugo. Traju kao mačkin muž", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je odmah posle sinoćne pobede agenciji Beta rekao da je taj trijumf i "omaž" Zvezdi, što je jedan deo javnosti dočekao kao ironiju.

"Izgleda veliki broj ljudi ne razume šta znači reč 'omaž'...Kad kažem nešto lepo, to se ovako tumači. Neću više ništa lepo ni da govorim", rekao je Vujošević.

Beta

Pogledajte još